ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δυστυχώς για την δημοτική αρχή δεν ...έβρεξε

Δυστυχώς για την δημοτική αρχή της Πάτρας δεν …έβρεξε, μπας και είχε κάποια δικαιολογία για την υποτιθέμενη τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Του μοναδικού γεγονότος που κάνει την Πάτρα να ακουστεί πιο πέρα και που αποτελεί την μόνη οικονομική ανάσα της πόλης.

Μια πλατεία σκοτεινή και αστόλιστη (δεν υπήρχε ούτε ένας καρναβαλικός μπάστακας). Ένα δημοτικό θέατρο σβηστό και απομονωμένο από τα δρώμενα. Τρία τραγούδια χωρίς καμιά γλύκα όπως είναι το περιεχόμενο τους, αλλά επιθετικά μέσα από μια προσπάθεια λανθασμένης θεατροποίησης. Πολύ κακές στολές. Λίγος κόσμος (πάνε οι εποχές που οι δρόμοι έκλειναν και ο κόσμος έφτανε μέχρι την Γερωκοστοπούλου). Παγωμένοι με το θέαμα θεατές και το «φουντώστε», όπως είπε και η παρουσιάστρια μερικά πυροτεχνήματα, μπας και σώσουμε την κατάσταση.

Η δημοτική αρχή δείχνει ότι έχει άγνοια του καρναβαλιού, πλην όμως αυτό το «θέαμα» δεν είχε καν τον αυθορμητισμό της άγνοιας, ήταν ένα πράγμα μπαχαλοποιημένο και αφημένο στη τύχη του.

Δεν σκέφτηκαν καν αυτό το θέμα της ανεργίας που «έδωσαν» στο καρναβάλι, να το περάσουν μέσα από έξυπνα και ευαίσθητα δρώμενα στη σκηνή, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν για το ίδιο θέμα πληρώματα με υπέροχα δρώμενα.
Αλλού οι λόγοι των υπευθύνων, αλλού τα δρώμενα. (Δηλαδή όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «Ότι του φανεί του Λολοστεφανή.»)

Η πιο δύσκολη στιγμή για τον κ. Πελετίδη φαίνεται να είναι η κήρυξη της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Το βράδυ του Σαββάτου ήταν τόσος ο θυμός του που στην συνέχεια πήρε τις σοκολάτες και τις πετούσε στους θεατές λες και τους πετούσε πέτρες για να τους διαλύσει.
Ο πρόεδρος του καρναβαλικού οργανισμού πιεζόταν αφόρητα από την …στολή που του έδωσαν να φορέσει. Ήταν πολύ …βαριές οι μάσκες στο πέτο του σακακιού.
Και οι δύο για να …ξορκίσουν το κακό έκλεισαν τα μάτια και φαντάστηκαν ότι βρίσκονται στην Κόκκινη πλατεία ή το λιγότερο σε φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Απαστράπτουσα η παρουσιάστρια της εκδήλωσης προσπαθούσε να θερμάνει το κλίμα. Πώς να το θερμάνει όμως όταν καλείται να παρουσιάσει και να υπερασπιστεί το απόλυτο τίποτα;


Μια από τις βασικές εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, αυτή της έναρξης, φάνηκε να «πεθαίνει» το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018.
Κρίμα !
Κρίμα γιατί η δημοτική αρχή μπορεί να φύγει, αλλά τα πράγματα και οι θεσμοί δεν ανασταίνονται εύκολα.
Μακάρι οι επόμενες εκδηλώσεις να είναι στοιχειωδώς οργανωμένες και να έχει το καρναβάλι καλή συνέχεια και επιτυχία
Την έχουμε ανάγκη όλοι και πρωτίστως την έχει ανάγκη η Πάτρα.

Search