ΕΛΛΑΔΑ

Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

 Το απόγευμα της Κυριακής (21.01.2018) περίπου στις 18:00 ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο, για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, με τη συμμετοχή 90 χιλιάδων πολιτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κεντρικό σύνθημα, «Η Μακεδονία Είναι Ελλάδα». Το συλλαλητήριο άρχισε με τον εθνικό ύμνο και ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 με χαιρετισμούς από εκπροσώπους ομοσπονδιών και συλλόγων και συνεχίστηκε με ομιλίες. Η εξέδρα είχε φόντο το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στις εργασίες προετοιμασίας πήρε μέρος πλήθος εθελοντών. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Φραγκούλης Φράγκος ο οποίος αποθεώθηκε από το πλήθος.

 

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ξεκίνησε το Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη, με χιλιάδες κόσμου να δίνουν ραντεβού μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μέχρι τις δύο το μεσημέρι, ώρα έναρξης του συλλαλητηρίου, στην Θεσσαλονίκη από τα διόδια είχαν περάσει συνολικά 250 λεωφορεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας για το συλλαλητήριο στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι αυτή την ώρα υπολογίζεται πως στο συλλαλητήριο συμμετέχουν περίπου 50.000-60.000 κόσμου και παραμένει να υπάρχει συνεχής ροή διαδηλωτών από διάφορα σημεία της πόλης με κατεύθυνση το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στην εξέδρα που έχει στηθεί στην παραλία, έχουν ανέβει μια σειρά προσκεκλημένων που θα απευθυνθούν στο συγκεντρωμένο πλήθος. Ανάμεσά τους λίγο πριν τις 14.00 και ο μητροπολίτης Άνθιμος, που είχε προαναγγείλει την παρουσία του, παρά τις αντιρρήσεις της επίσημης ελληνικής Εκκλησίας.

Στους ομιλητές και ο απόστρατος αξιωματικός και πρώην υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Πικραμένου, Φραγκούλης Φράγκος.

Search