ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο Δήμος της Πάτρας καθιστά «προβληματικό» μεγάλο κατασκευαστικό έργο

Τα "προβληματικά" έργα είναι πολλά στην Ελλάδα. Δεν αντιμετωπίζονται ούτε εύκολα και πολλές είναι αυτό που λέμε "γόρδιος δεσμός" λόγω των εμπλοκών που παρουσιάζουν για λόγους που μπορεί να έχουν να κάνουν με την χρηματοδότηση τους και να φτάνουν μέχρι αρχαιολογικά ευρήματα, αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας κ.α.

Αυτή η κατηγορία έργων ευτυχώς είναι συρρικνούμενη αλλά παραμένει εδώ και ανάμεσα σε αυτά το "ypodomes.com" συγκαταλέγει τη νέα διπλή σιδηροδρονική γραμμή Ρίο-Πάτρα, για την οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Ένα από τα πιο μπερδεμένα, δύσκολα, κακότροπα έργα το συναντάμε στην περίπτωση της νέας διπλής ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής Ρίο-Λιμένας Πάτρας. Χαμένες δεκαετίες με προτάσεις επί προτάσεων, "ηρωικές" αντιστάσεις του Δήμου χωρίς κάποιος να καταλαβαίνει τι ακριβώς επιδιώκει και μία πόλη σε εθελουσία ομηρεία. Εδώ είμαστε στην χειρότερη περίπτωση που από τη μία το Κράτος δείχνει χλιαρή επιθυμία να προχωρήσει και η τοπική αυτοδιοίκηση υπερβολική αντίδραση σε κάτι που οπουδήποτε στην Ευρώπη θα είχε λυθεί εντός μηνών. Τα μηνύματα προς το παρόν είναι απαισιόδοξα."

Search