ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραυματισμός υπαλλήλου καθαριότητας κατά την αποκομιδή

Υπάλληλος του δήμου Μεσολογγίου από τον τομέα καθαριότητας τραυματίστηκε εν ώρα υπηρεσίας . Σύμφωνα με πληροφορίες σύμφωνα με το "agriniosite" τραυματίστηκε  κατά την διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων  ενώ οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι  οφείλεται “και στην ύπαρξη πολλών παλαιών ακατάλληλων κάδων με αποτέλεσμα να γίνεται συχνά επικίνδυνη η εργασία της «Ατύχημα που οφείλεται και στην ύπαρξη πολλών παλαιών ακατάλληλων κάδων με αποτέλεσμα να γίνεται συχνά επικίνδυνη η εργασία της αποκομιδής, που στην συγκεκριμένη περίπτωση οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου.

Ενδεικτικό είναι ότι το 2017 τρεις συνάδελφοι από τον διοικητικό-οικονομικό τομέα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο εν ώρα εργασίας….» σημειώνουν συνάδελφοι του.

Μάλιστα το  Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας (Μεσολόγγι) εξέδωσε και ανακοίνωση-καταγγελία για το θέμα στην οποία επισημαίνει τα εξής:

«Δυστυχώς τα γεγονότα μας προλαβαίνουν. Μετά μόλις από τρεις ημέρες από το δελτίο τύπου για τα προβλήματα στον τομέα περιβάλλοντος, καθαριότητας και πρασίνου, άλλο ένα ατύχημα έρχεται να προστεθεί στο δήμο, και συγκεκριμένα στον εν λόγω τομέα. Ατύχημα που δυστυχώς περιελάμβανε και τραυματισμό. Ένας συνάδελφός μας τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να «βάλει πλάτη» κατά την διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων.

Ατύχημα που οφείλεται και στην ύπαρξη πολλών παλαιών ακατάλληλων κάδων με αποτέλεσμα να γίνεται συχνά επικίνδυνη η εργασία της αποκομιδής, που στην συγκεκριμένη περίπτωση οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου.

Δεν ήταν το πρώτο ατύχημα το 2018. Ατύχημα είχαμε και την επομένη της πρωτοχρονιάς με το σπάσιμο άξονα απορριμματοφόρου,  εν κινήσει που από τύχη δεν εξελίχθηκε σε δυστύχημα. Τα θέματα αυτά επισημάνθηκαν στον αντιδήμαρχο καθαριότητας στην πρόσφατη συνάντηση. Επισημάνθηκαν οι ελλείψεις και το τι πρέπει να γίνει. Έχουμε τονίσει σε όλους, πολλές φορές, ότι όλοι και όλα δουλεύουν στα όριά τους.

Ενδεικτικό είναι ότι το 2017 τρεις συνάδελφοι από τον διοικητικό-οικονομικό τομέα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο εν ώρα εργασίας, για τις πρώτες βοήθειες. Ελπίζουμε αυτό το συμβάν να γίνει αφορμή για αφύπνιση της δημοτικής αρχής στον ευαίσθητο τομέα της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, αλλά και της οργάνωσης των υπηρεσιών, πριν να είναι αργά».

Search