ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Θα αποκατασταθεί πλήρως και με ασφάλεια το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων" απαντά το ΥΠΠΟ

Την διαβεβαίωση ότι το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων θα επισκευαστεί σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές δίνει το Υπουργείο Πολιτισμού, απαντώντας στις ανακοινώσεις του Δήμου, σχετικά με την διακοπή των εργασιών στο εξωτερικό του τμήμα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

"Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα του αχαϊκού Τύπου που αναφέρονται στην παύση εργασιών στο Θέατρο Απόλλων το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι:

Το Υπουργείο Πολιτισμιού και Αθλητισμού έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την προστασία του κτιρίου του θεάτρου Απόλλων, εντάσσοντας το έργο της αποκατάστασής του στο Πρόγραμμα Δράσης του για το 2018, με τίτλο «Αποκατάσταση Θεάτρου Απόλλων- Μεγάρου Λόγου και Τέχνης». Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού, έχει συνταχθεί σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης του ΥΠΠΟΑ με το Δήμο Πατρέων, ως ιδιοκτήτη του μνημείου, και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως φορέα χρηματοδότησης του έργου, προκειμένου τόσο η μελέτη όσο και το έργο να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 (ΕΣΠΑ). Βάσει αυτής της Σύμβασης, το ΥΠΠΟΑ αναλαμβάνει ως φορέας υλοποίησης του έργου την ευθύνη για τη σύνταξη της μελέτης που απαιτείται, καθώς και την υλοποίηση του έργου με την επίβλεψη των ειδικευμένων στελεχών του.

Όσον αφορά στο θέμα των εργασιών επισκευής που «διεκόπησαν», η πραγματικότητα είναι ότι εγκρίθηκαν από την περιφερειακή Υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ σημειακές παρεμβάσεις, ύστερα από αίτημα του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα ετοιμορροπίας σοβάδων και υγρασίας από παλιές, προβληματικές υδρορροές. Οι επείγουσες αυτές εργασίες ολοκληρώθηκαν, ενώ ολοκληρώνεται και η τεκμηρίωση που απαιτείται για τη μελέτη της αποκατάστασης του μνημείου προκειμένου να διασφαλιστεί η αυθεντικότητα του δομικού υλικού του μνημείου και του διακόσμου του."

Search