ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μελωδικές δράσεις από τη Χορωδία της Κοινο_Τοπίας σε Αντωνοπούλειο Ίδρυμα και το Σύλλογο Ευρυτάνων Αχαΐας

Εορταστικές μελωδίες σκόρπισε η χορωδία της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr με αφορμή εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την έλευση του νέου χρόνου.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου η χορωδία σκόρπισε μελωδίες στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αντωνοπούλειου Ιδρύματος στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- παρουσία πολλών μελών και φίλων του Ιδρύματος.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου η χορωδία σκόρπισε μελωδίες στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαΐας "Η Ευρυτανία" στον πολυχώρο Αγορά Αργύρη του Δήμου Πατρέων.

Είχαν προηγηθεί παρουσιάσεις της χορωδίας στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου, στο παζάρι με δημιουργίες των εκπαιδευόμενων του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών ‘‘Μέριμνα’’ στο αίθριο του Έσπερου και στην εορταστική εκδήλωση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων ‘‘Αφροδίτη’’ στο Σαραβάλι Πατρών.

Μαέστρος στις παρουσιάσεις της χορωδίας ήταν η Λίνα Γερονίκου μουσικός-υψίφωνος και πιανίστρια η Ελένη Παπαπροκοπίου.

Ένας από τους κύριους στόχους της χορωδίας της Κοινο_Τοπίας είναι οι παρουσιάσεις της να προσφέρουν χαρά σε συμπολίτες μας που το έχουν ίσως λίγο περισσότερο ανάγκη και πραγματοποιούνται στα πλαίσια της κοινωνικής παρέμβασης της οργάνωσης για μια κοινωνία της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της συμπόνιας, της αλληλοκατανόησης και της αξιοπρέπειας που πρέπει να απολαμβάνουν ισότιμα όλα τα μέλη της κοινωνίας. Παράλληλα έχει ως στόχο τη γνωριμία της χορωδιακής μουσικής στο ευρύ κοινό και την ανάδειξη των φωνητικών ικανοτήτων μελών και φίλων του συλλόγου.

Για όσους θα ήθελαν να προσθέσουν τη λαλιά τους στη χορωδία της Κοινο_Τοπίας και να δοκιμάσουν τις φωνητικές τους δεινότητες στον όμορφο κόσμο των ασμάτων δεν έχουν παρά να καλέσουν στον υπεύθυνο για τη χορωδία 6973.250426 (Νίκος).

Search