ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Σε κατάσταση "ομηρίας" ο διευθυντής της Φοιτητικής Εστίας- Κίνδυνος να μείνουν στο δρόμο οι φοιτητές

ΝΕΟΤΕΡΑ

Κλειδωμένος από τις 2.30  μέχρι τις 3.30  το μεσημέρι ήταν  ο διευθυντής της Φοιτητικής Εστίας Πάτρας Γιώργος Αθανασόπουλος. Οι φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει  συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ζητούσαν  άμεσα λύση ώστε να μην μείνουν άστεγοι και προκειμένου να πιέσουν ώστε να βρεθεί λύση κλείδωσαν τον διευθυντή στο γραφείο του.

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΛΥΣΗ

Στο μεταξύ  δέσμευση  για λύση του προβλήματος δίνει το Ινστιτούτο Διά Βίου Μάθησης . Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει: "Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει προγραμματίσει να εξοφλήσει όλα τα ξενοδοχεία που στεγάζουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών μέχρι 30/4, εφόσον αυτά προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα παραστατικά. Κανένας φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών που διαμένει νόμιμα σε ξενοδοχείο εν είδει φοιτητικής εστίας, δε θα απωλέσει τη δυνατότητα στέγασης".

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανάστατοι οι 140 φοιτητές που διαμένουν σε ξενοδοχεία της Πάτρας, καθώς το κόστος δεν έχει καλυφθεί και υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν άστεγοι. Για το λόγο αυτό πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρία στο γραφείο του διευθυντή της φοιτητικής εστίας Γιώργου Αθανασόπουλοθυ.

Μιλώντας στο achaianews ο διευθυντής της Εστίας  Γιώργος Αθανασόπουλος  τόνισε ότι "οι συμβάσεις έχουν λήξει από τον Οκτώβριο και δεν ανανεώθηκαν ενώ οι ξενοδόχοι δεν έχουν πληρωθει από πέρυσι τον Ιανουάριο. Από την πλευρά μας ασκούνται πιέσεις προς το το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου μάθησης".

Υπενθυμίζεται ότι το ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου  είναι αρμόδιο για τα ζητήματα τον εστιών και τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλάηματα.

Ξενοδόχοι: Μας διαβεβαίωσαν πως θα πληρωθούμε την Δευτέρα

Σε επικοινωνία που είχε το achaianews  με ιδιοκτήτη ξενοδοχείου που στεγάζονται φοιτητές τόνισε πως υπήρξε η διαβεβαίωση από το Ίδρυμα πως θα πληρωθούν τη Δευτέρα. Άρα θα περιμένουν όπως μας είπαν.

Να σημειωθεί ότι οι 140 φοιτητές διαμένουν σε 3 γνωστά ξενοδοχεία της Πάτρας λόγω έλλειψης χώρου στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου.

 

Search