ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση σε ΑμεΑ από οδηγό που πάρκαρε παράνομα σε αναπηρική θέση

Σύμφωνα με το Σωματείο Παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Π.Ε Ηλείας , επίθεση δέχτηκε μέλος του Δ.Σ., ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με το σωματείο, ο άνδρας που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, δέχτηκε επίθεση από ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, ο οποίος στάθμευσε παράνομα σε αναπηρική θέση παρκινγκ.

Η υπόθεση έχει φτάσει στα δικαστήρια και θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου. Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Κατόπιν παραλαβής της επιστολής- ενημέρωσης  του Σωματείου Παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Π.Ε Ηλείας, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε μέλος του Δ.Σ.  μέσα από στο αυτοκίνητο του  από ιδιοκτήτη  αυτοκινήτου  που πάρκαρε παράνομα σε φρεσκοβαμμένη αναπηρική θέση ,στα πλαίσια κοινωνικής εργασίας στον Δήμο Πύργου ( επαναχρωματισμός/ ειδική διαγράμμιση  – θέσεων στάθμευσης  Α.με Α στην πόλη  του Πύργου ) και την δίκη  στο Πρωτοδικείο Πύργου  που θα συνεχιστεί τις 7-2-2018, θα επιθυμούσαμε αφενός να εκφράσουμε την στήριξη μας  στο μέλος του Σωματείου  και αφετέρου να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας. Πρόκειται για απαράδεκτη, αντικοινωνική  ενέργεια, που προάγει τη διάκριση και αρθρώνεται στην Ελλάδα χώρα μέλος της Ε.Ε., στην Ελλάδα που έχει κυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο, με πλούσιο νομικό πολιτισμό κατά των διακρίσεων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Search