ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

+Πληρωματικός : Γέμισε με καρναβάλι , χρώμα και πολύ κόσμο η Achaia Clauss

Μια μέρα από τις παλιές ένδοξες εποχές έζησαν την Κυριακή στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss τα μέλη των +πληρωμάτων αλλά και απλοί Πατρινοί. Όπως είχε γίνει γνωστό, τις τελευταίες εβδομάδες η Οργανωτική Ομάδα του +πληρωματικού Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού 2018 προετοίμαζε μια καρναβαλική δράση διαφορετική από τα συνηθισμένα των τελευταίων ετών. 

Έτσι, το πρωί της Κυριακής, πάνω από 3.000 συμπολίτες μας επέλεξαν να απολαύσουν μία από τις ωραιότερες ημέρες του Ιανουαρίου στην Achaia Clauss. Από νωρίς, τα αυτοκίνητα ανηφόριζαν στις εγκαταστάσεις της ιστορικής οινοποιίας για να πάρουν μέρος στις δράσεις του +πληρωματικού, να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, να γευθούν εξαιρετικά κρασιά, να παρακολουθήσουν παράσταση Καραγκιόζη και να απολαύσουν με εναλλακτικό τρόπο την πιο χαλαρή ημέρα της εβδομάδας.

Τα +πληρώματα πήραν μέρος «Στο γάμο του Καραγκιόζη» ο οποίος αποτελούνταν από τέσσερα παιχνίδια. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα γέλια, τα πειράγματα και η διάθεση για διάκριση των μελών των +πληρωμάτων κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο παρακολουθούσε προσηλωμένο όλα τα αγωνίσματα!

Οι διαγωνιζόμενοι, για μία ακόμη φορά, έπρεπε να ικανοποιήσουν τις απαιτητικές ορέξεις των διοργανωτών αφού τους ζητήθηκε να κρεμαστούν από ιμάντες και να πιάνουν κρίκους, να τρέχουν με σαγιονάρες και κάλτσες κουβαλώντας βαλίτσες, να πετύχουν στόχους με τόξο (!) αλλά και να μεταφέρουν νερό μέσα σε ειδικό καπέλο που φορούσαν στο κεφάλι τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Achaia Clauss άνοιξε τις πόρτες των τριών νέων μουσειακών χώρων που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις και έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει μέσα από τις ξεναγήσεις του Γιώργου Μαρόπουλου και της Τόνιας Ράπτη την ιστορία του εμβληματικού μνημείου της Πάτρας.

Φυσικά, δεν έλειπαν και οι δράσεις για τα παιδιά. Πέρα από τα δωρεάν παγωτά, τα παιδικά γεύματα και αναψυκτικά που υπήρχαν στο χώρο, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης είχαν ζητήσει από τον γνωστό καλλιτέχνη Θεάτρου Σκιών Χρήστο Καλπουζάνη να ψυχαγωγήσει τους νεαρούς φίλους παίζοντας το έργο «Ο Γάμος του Καραγκιόζη». Γι’ αυτό το σκοπό είχε διαμορφωθεί κατάλληλα μία από τις αποθήκες της Achaia Clauss ώστε να φιλοξενήσει την παράσταση.

Σε αυτό το σημείο, το +πληρωματικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού 2018 θα ήθελε να ευχαριστήσει την διοίκηση της Achaia Clauss για να την παραχώρηση των χώρων που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση και πιο συγκεκριμένα τον κ. Περικλή Μπαλτά για την άψογη συνεργασία. Χωρίς αυτή την κίνηση δεν θα ήταν δυνατή η σύνδεση των δύο «Θησαυρών» και δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί ο στόχος της δράσης, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την εξωστρέφεια του Κρυμμένου Θησαυρού παράλληλα με την ανάδειξη ενός μέρους της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάτρας μέσα από καρναβαλικές δράσεις.

Επιπλέον, είναι αναγκαίες οι ευχαριστίες και στους μεγάλους υποστηρικτές της διοργάνωσης. Η Vodka Absolut, ο όμιλος Plus Media και το Ζαχαροπλαστείο Εντελβάις διαθέτοντας δωρεάν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους βοήθησαν τα μέγιστα ώστε μικροί και μεγάλοι να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι και, μετά από ώρες, να φύγουν από τις εγκαταστάσεις της οινοποιίας με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους.

Τέλος, οι διοργανωτές θεωρούν πως το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» το οφείλουν στους χιλιάδες συμπολίτες μας που αγκάλιασαν τη δράση και απέδειξαν για μία ακόμα φορά πως το εγχείρημα του +πληρωματικού Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού βαδίζει σταθερά στο δρόμο του αρχικού του οράματος.



 

 

Search