ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή παράδοσης–ανάληψης καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δ.Ε(ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (30-01-2018) στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας, η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, οι βοηθοί του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και οι Αστυνομικοί Διευθυντές, Βασίλειος ΤΣΟΥΡΑΣ και Αθανάσιος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Αστυνομικός Διευθυντής Σωτήριος ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ.
Επιπλέον, παρέστησαν οι βοηθοί του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας και Αιτωλίας, όλοι οι αστυνομικοί και το πολιτικό προσωπικό των Επιτελείων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο Επίτιμος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Αντιστράτηγος ε.α. Θεόδωρος ΡΕΓΚΛΗΣ, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας  και Πρώην Χωροφυλακής Νομού Αχαΐας, Κωνσταντίνος ΧΑΛΙΜΟΣ, ο Πρόεδρος Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων, Πατρών και Ελληνικής Αστυνομίας «Ο Άγιος Μηνάς», Ταξίαρχος ε.α. Αθανάσιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφαλείας Αιγιαλείας «Ο Άγιος Λεόντιος», Ταξίαρχος ε.α. Δημήτριος ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ, η Αντιπρόεδρος της  Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων, Πατρών και Ελληνικής Αστυνομίας «Ο Άγιος Μηνάς», Υποστράτηγος ε.α. Ευσταθία ΓΙΑΝΝΙΑ, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Απόστολος ΚΑΠΝΙΑΡΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Υπαστυνόμος Α΄ Σταύρος ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Νικόλαος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ και ο Αρμόδιος Δημοσίων Σχέσεων του Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών / Τοπικής Διοίκησης Αχαΐας, Αρχιφύλακας Σπυρίδων ΦΩΤΟΓΛΟΥ.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ανέλαβε, στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής, τα καθήκοντα του από τον απερχόμενο επίτιμο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αντιστράτηγό ε.α. Αδαμάντιο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ.

Στην ομιλία του, ο απερχόμενος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Αντιστράτηγος ε.α. Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, εγκάρδια και σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησε όλους τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησε για την αγαστή στήριξη και συνεργασία και τους παρότρυνε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους, στηρίζοντας παράλληλα και έμπρακτα τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος.

Επίσης, επεσήμανε ότι η Αστυνομία δεν ανήκει σε πρόσωπα, έχει συνέχεια και οι επιτυχίες της είναι επιτυχίες όλου του προσωπικού της.
Ακολούθως, ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:
«…..Πέρα όμως από τη χαρά μου, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, πως ιδιαίτερα μεγάλη είναι και η ευθύνη που νιώθω για τη σπουδαιότητα του ρόλου που μου ανατίθεται.

Η ευθύνη μου αυτή είναι ίσως ακόμα μεγαλύτερη, γιατί έχω την τιμή να αναλαμβάνω καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή αντικαθιστώντας έναν ιδιαίτερα καταξιωμένο και ικανό Αξιωματικό, τον Αντιστράτηγο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ Αδαμάντιο, έναν άνθρωπο, ο οποίος με ήθος εκπλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα τα καθήκοντα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και αναμφίβολα διέγραψε μία σημαντική σταδιοδρομία στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας….

……Οι επιτυχίες και τα στερεά θεμέλια στην οργάνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας οφείλονται παράλληλα και στους προκατόχους μου, όπως στο νυν Υπαρχηγό του Σώματος, στον πρώην Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, κ. Φώτιο ΤΣΟΛΚΑ και φυσικά σε εσάς Στρατηγέ, όπου όσα χρόνια σας γνωρίζω, λειτουργείτε πάντα με ευθύ και ειλικρινή τρόπο σε πνεύμα συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και δίνοντας πάντα τη δυνατότητα στο προσωπικό να λαμβάνει ενεργές πρωτοβουλίες…..

….Πιστεύω ότι η Αστυνομία είναι μια και ενιαία και οι επιτυχίες μας, ανταποκρίνονται στο σύνολο των Υπηρεσιών και του προσωπικού της.…»

Κατά την λήξη της τελετής το προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, του Τμήματος  Άμεσης Δράσης Πατρών και του Κέντρου Επιχειρήσεων, τίμησε τον Αντιστράτηγο (ε.α.) Αδαμάντιο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, προσφέροντας του ένα συμβολικό δώρο.

Search