ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή από τον πολιτικό κόσμο για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Η επίθεση που εξαπέλυσαν το μεσημέρι στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη άγνωστοι, οι οποίοι πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τον πολιτικό κόσμο της χώρας.
Η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο σε ανακοίνωσή της τον βανδαλισμό στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου όπως

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Υπενθυμίζουμε - για άλλη μία φορά - ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες».    
 
Σταύρος Θεοδωράκης: Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα

«Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o επικεφαλής του Ποταμιού, σχολιάζοντας την επίθεση στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη.

Κικίλιας:  θα πάρουν την απάντησή τους

Το θράσος των δραστών του βανδαλισμού στηλίτευσε με ανάρτησή του στο Twitter και ο Άδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας χαρακτηριστικά «εντάξει δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο» και επισημαίνοντας ότι οι αντιεξουσιαστές τρέμουν .

Στο ίδιο πνεύμα, ο Βασίλης Κικίλας ανέφερε ότι αύριο θα πάρουν την απάντησή τους και ότι «ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο» ό,τι κι αν κάνουν.

Παύλος Χρηστίδης: Πόσο δηλητήριο θα χυθεί ακόμη

«Η επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη είναι απολύτως καταδικαστέα. Για πόσο καιρό, όμως, θα καταδικάζουμε επιθέσεις εναντίον πολιτών και πολιτικών; Πόσο δηλητήριο θα χυθεί ακόμη; Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν χωρούν νέοι διχασμοί» είναι το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή επίθεση.

ΑΝΕΛ: Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των «γνωστών - αγνώστων»


"Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των «γνωστών - αγνώστων» στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη" δήλωσε η Εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

"Επαναλαμβάνουμε ότι τέτοιες και παρόμοιες ενέργειες, ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου ή προσχημάτων, στρέφονται ευθέως ενάντια στη Δημοκρατία την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε" τονίζει στην δήλωσή της η κ. Παπαδοπούλου, καταλήγοντας "οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες, ούτε επηρεάζονται στην απόφασή τους να εκφραστούν δημοκρατικά και ειρηνικά στο Συλλαλητήριο  στο Σύνταγμα".
DiEM25: Επίθεση εναντίον των δημοκρατών Ελλήνων
    
Ανακοίνωση εξέδωσε το DiEM25 του Γιάνη Βαρουφάκη με αφορμή την επίθεση κατά του Μίκη Θεοδωράκη υπογραμμίζοντας πως είναι επίθεση εναντίον όλων των δημοκρατών ελλήνων, ανεξάρτητα του αν υποστηρίζουμε ή καταδικάζουμε το συλλαλητήριο στο οποίο θέλει να συμμετάσχει.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του υπογραμμίζει πως το DiEM25 εκφράζει την αγάπη του και την αλληλεγγύη του στον μεγάλο συνθέτη.

Search