ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κλυδωνισμοί στον Ολυμπιακό μετά την ήττα από την ΑΕΚ(VIDEO)

Σοβαρά επεισόδια και συμπλοκές υπήρξαν μετά τη λήξη του ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" με φίλους του Ολυμπιακού να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταμένες στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Συγκεκριμένα αφού είχαν αποχωρήσει οι παίκτες της ΑΕΚ για τα αποδυτήρια και στο γήπεδο ήταν μόνο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από την Θύρα 7 υπήρξε ντου περίπου 50 οπαδών του Ολυμπιακού που επιτέθηκαν με καδρόνια, καρέκλες και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν κοντά στον πάγκο της ΑΕΚ.

Οι συμπλοκές συνεχίστηκαν για δυο-τρία λεπτά με τις αστυνομικές δυνάμεις να υποχωρούν προς τη φυσούνα των αποδυτηρίων πριν προχωρήσουν στη ρίψη δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους φίλους του Ολυμπιακού.

Κίνδυνος ενόψει Παναθηναϊκού και αφαίρεσης τριών βαθμών για τον Ολυμπιακό

Φυσικά τα όσα έγιναν φέρνουν τους "ερυθρόλευκους" αντιμέτωπους με βαριά τιμωρία ακόμα και με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 15 παρ. 4 του πειθαρχικού κώδικα ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με χρηματικό πρόστιμο έως και 250.000 ευρω, 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων και αφαίρεση 3 βαθμών.

Μαρινάκης: Δεχόμαστε πόλεμο

Για «πρωτοφανή πόλεμο» που δέχεται ο Ολυμπιακός έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σε δηλώσεις του, μετά τον αγώνα.

«Εχει καταντήσει αηδία. Ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου, το έχω κάνει και πετύχει υπό δύσκολες συνθήκες. Τώρα έχουν μαζευτεί πολλοί απέναντί μας,» είπε γεμάτος αγανάκτηση ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έτοιμος να δακρύσει μπροστά στις κάμερες.

Αφού παραδέχτηκε πως η ομάδα του δεν έπιασε καλή απόδοση, κατήγγειλε πως ο Ολυμπιακός αδικείται κάθε Κυριακή και όχι μόνο στο ντέρμπι με την Ένωση. Πάντως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης καταδίκασε τα επεισόδια, με τη λήξη του αγώνα, αν και όπως είπε θα πρέπει να ψάξουν αν ήταν πράγματι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά, αυτοί που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δήλωσε αρχικά: «Σήμερα ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την αποδοσή μας. Περιμέναμε πολλά περισσότερα. Με έχουν πληροφορήσει, επίσης για άσχημα γεγονότα μετά το τέλος του αγώνα. Χωρίς δεύτερη κουβέντα τα καταδικάζουμε και λυπόμαστε για αυτό.

Όμως το ερώτημα είναι πως έχουμε φτάσει μέχρι εδώ! Και αυτό είναι πολύ σημαντικό! Και τι έγινε με τη διαιτησία σήμερα; Δεν σου δίνουν πέναλτι, στο 2-1 της ΑΕΚ γίνεται επιθετικό φάουλ στον Μποτία. Και γενικά, όταν υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις πάντα τις κερδίζει ο αντίπαλος. Δεν γίνεται η ομάδα να αποδίδει καλά με τόσα που γίνονται.

Και πείτε μου: Τι έγινε στο γήπεδο του Παναιτωλικού την περασμένη εβδομάδα; Είδατε τι έγινε σήμερα στους Ζωσιμάδες; Ξεκίνησε το ματς με 1 γκολ, 2 μέτρα οφ σάιντ. Τι λέει για όλα αυτά ο κύριος Σαββίδης;

Οι δημοσιογράφοι είστε ευχαριστημένοι για αυτό που βλέπετε; Είναι εξυγίανση αυτό; Σας καλύπτει; Φταίει ο Ολυμπιακός που έχει γίνει διεθνώς ρεζίλη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την εικόνα μέσα στα γήπεδα, φταίει ο Ολυμπιακός»;

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός δέχεται πόλεμο. Έχετε δει την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ κατά του Ολυμπιακού. Να βγάζει τέτοια ανακοίνωση η Ομοσπονδία, για μία ομάδα που κάνει τις περισσότερες μεταγραφές και δίνει τα περισσότερα χρήματα στην ΕΠΟ».

« Έχει καταντήσει αηδία αυτή η ιστορία. Ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου το έχω πετύχει κάτω από δύσκολες συνθήκες. Έχουμε πολλούς απέναντί μας, το κάνει πιο δύσκολο, εμείς θα συνεχίσουμε. Ενισχυθήκαμε, αλλά δεν μας αφήνουν να τελειοποιήσουμε την εικόνα μας».

Δείτε τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη



Search