ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη μάχη μεταξύ Σκουρλέτη-Πελετίδη στο Περιφερειακό Συνέδριο

Πληθώρα αιτημάτων και άμεσων διεκδικήσεων μετέφερε κατά την ομιλία του, από το βήμα του Συνεδρίου, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, εκφράζοντας παράλληλα κριτική στην Κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε, στην επιτάχυνση των εργασιών κατασκευής του εργοστασίου απορριμμάτων στο Φλόκα Αχαΐας, στην επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στην διαχειρστική λειτουργία του φράγματος του Πείρου, στην επίσπευση λύσης των νομικών εμπλοκών που καταγράφονται στο θέμα της παραχώρησης του Θαλάσσιου μετώπου, σε διαφορετιή περίπτωση ο Δήμος θα προχωρήσει στην αξιοποίηση του αυτοβούλως, όπως έγινε και στην περίπτωση της δημιουργίας του Νότιου Πάρκου της Πάτρας.

Αναφορικά με την διέλευση του τρένου στην Πάτρα, ο κ. Πελετίδης τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση αφού δεν υπάρχει προθεση για περιμετρική διέλευση, ζητάμε την πλήρη υπογειοποίηση του.

Επιπλέον ο κ. Πελετίδης ζήτησε την στήριξη της Πάτρας, για την διεκδίκηση της διοργάνωσης των Παράκτιων Αγώνων και την παραχώρηση της έκτασης στο Ριγανόκαμπο, για την κατασκευή Βόρειου πάρκου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε την απορεία του για τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε στην ομιλία του ο Δήμαρχος τονίζοντας χαρακτηριστικά:

"Δε καταλαβαίνω τους υψηλούς τόνους. Είμαστε μαζί σας για το θαλάσσιο μέτωπο!" και συνέχισε με σκληρό τρόπο λέγοντας:
"Αναφέρατε έναν ατελείωτο κατάλογο με τα προβλήματα της περιοχής που υπάρχουν εδώ και 40 χρόνια! Και τα είπατε σε μία κυβέρνηση, που έχει διάθεση και ειναι έτοιμη να κάνει όχι μόνο διάλογο αλλά και να δώσει λύσεις!"

Search