ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΝΑΙ σε όλα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα: Υπογειοποίηση τρένου, Θαλάσσιο Μέτωπο, Πατρών-Πύργου, Φράγμα Πείρου, Λιμάνι(VIDEO)

Νεότερη Ενημέρωση 21.50

Με την ελπίδα ότι θα είναι πρωθυπουργός και μετά το 2020, ο Αλεξης Τσίπρας, μιλώντας από την Πάτρα, ολοκληρώνοντας τις εργασίες του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, προέβη σε μία σειρά υποσχέσεων και δεσμεύσεων για έργα που επί χρόνια διεκδικεί όχι μόνο η Πάτρα, αλλά ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα.
"Υλοποιήσαμε σε 2,5 χρόνια ότι δεν έγινε σε περισσότερο από μία δεκαετία, στο οδικό δίκτυο", ανέφερε, προχωρώντας σε υποσχέσεις σχεδόν για όλα!
Ο πρωθυπουργός τόνισε τα εξής:

-Υπογειοποiηση σιδηρόδρομου Πάτρας με βυθισμένη διέλευση από την οδό Κανελλοπούλου μέχρι τον Άγιο Ανδρέα και σύνδεση με το νέο λιμάνι στο ύψος της πρώην Π-Π, ενώ θα υπάρξει και μελέτη για σύνδεσή του με γραμμές τραμ για τις Δυτικές συνοικίες της Πάτρας.
-Κατασκευή του εμπορικού τμήματος του λιμένα Πάτρας και η σύνδεσή του με το εμπορευματικό κέντρο.
-Παραδίδουμε οριστικά το Θαλάσσιο μέτωπο στην πόλη, κάνοντας πράξη αυτό που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Το δύσκολο τμήμα του αποχαρακτηρισμού ολοκληρώθηκε και εισήλθαμε στην τελική φάση για την οριστική παραχώρησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.
-Τον Ιούνιο ολοκληρώνονται επιτέλους οι εργασίες κατασκευής του φράγματος Πείρου-Παραπείρου. Την διαχείριση θα αναλάβουν οι φορείς, αλλιώς το υπουργείο μαζί με τους φορείς που το επιθυμούν.
-Δεμεύτηκε ωστόσο να εξετάσει σοβαρά το αίτημα δημιουργίας Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, εξαγγέλλοντας νέα τμήματα σε Αιτωλοακαρναία και Ηλεία

Μεταξύ άλλων ανέφερε και υποσχέθηκε τα ακόλουθα:

-Ξεκινά μέσα το έργο της Πατρών-Πύργου με 200.000.000 ευρώ λιγότερα,  
-Η ανάληψη διοργάνωσης από την Πάτρα των Παράκτιων αγώνων, θα επανατοποθετήσουν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Αθλητικό χάρτη και θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για την Πάτρα, με έργα σημαντικά και αξιοποιήσιμα.
-Έχουν υπογραφεί δύο συμβάσεις ήδη για τους υδρογονάνθρακες του Πατραικού κόλπου. Έργα με ανάπτυξη, που θα αποδώσει ειδικός περιφερειακός πόρος 5% από τα έσοδα στη φάση της παραγωγής. Ενώ θα υπάρξουν και νέες θέσεις εργασίας.
-Για το φυσικό αέριο, θα κατατεθεί άμεσα σχέδιο για το δίκτυο διανομή, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Πάτρα, το Αγρίνιο και ο Πύργος. Θα κατασκευαστούν 4.700 συνδέσεις μέχρι το 2023 και ακόμα 13.500 συνδέσεις έως το 2029. Έτος έναρξης των έργων το 2020.
-Ξεχωριστή θέση σε νέο ενεργειακό μείγμα θα έχει το νέο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ΄οίκον", με μέριμνα στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, ενώ θα υπάρξει και ένταξη σε αυτό σχολικών συγκροτημάτων των Πατρών.
-Ανακαίνιση του κτιρίου του πρώην Λαδόπουλου

Έργα που εξήγγειλε για την Δυτική Ελλάδα:

-Αποκατάσταση της λίμνης Καιάφα, με 5.000.000 για την κατασκευή υποδομών
-Ο Επικούριος Απόλλωνας, θα αναδειχθεί μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ
-Στήριξη Δήμου Αμαλιάδας για μετατροπή της μόνιμης έκθεσης Μπελογιάννη σε μουσείο
-Πράσινη, βιώσιμη πόλη το Αγρίνιο

Νεότερη Ενημέρωση 20.59

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα

ΕΔΩ LIVE Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

 

Νεότερη Ενημέρωση 19.27

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με ένα συλλαλητήριο σε εξέλιξη και με τα νεύρα των εγκλωβισμένων οδηγών στο κόκκινο, από τους κλειστούς δρόμους, ετοιμάζεται να μιλήσει, κλείνοντας τις εργασίες του Αναπτυξικαού Περιφερειακού Συνεδρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Εκτός από την γενικότερη οικονομική πολιτική, αναμένεται να δώσει βαρύτητα στην ομιλία του σε ζητήματα που άπτονται της ευρύτερης περιοχής, όπως ο σιδηρόδρομος, η ανεργία και το θαλάσσιο μέτωπο.

  

Νεότερη Ενημέρωση 16.12

Στη CBL PATRAS S.A (Χημικά και Βιοφαρμακευτικά Εργαστήρια Πατρών ΑΕ) στην ΒΙΠΕ Πάτρας ξεναγήθηκε κατά την σημερινή του επίσκεψη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αν και άφτασε στο χώρο με καθυστέρηση, πρόλαβε και συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους, με τους οποίους αντήλλαξε απόψεις για εργασιακά ζητήματα.

Επόμενο προγραμματισμένο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα, πριν την ομιλία του στις 19:30 στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση «Δυτική Ελλάδα: Πύλη Ανάπτυξης» στον Πολυχώρο Royal Theate, είναι αυτό της σύσκεψης με το υπουργικό κλιμάκιο που βρίσκεται στην Πάτρα και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις 18:00.

ΝΕΟΤΕΡΑ 13.30

Με μισή ώρα καθυστέρηση  έφτασε ο Πρωθυπουργός στις εγκαταστάσεις της CBL PATRAS S.A στην ΒΙΠΕ.Τώρα ξεναγείται στις εγκαταστάσεις και κατόπιν θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας αναμένεται σε λίγη ώρα ο Πρυθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα ξεναγηθεί στη CBL PATRAS S.A (Χημικά και Βιοφαρμακευτικά Εργαστήρια Πατρών ΑΕ) και θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Στις 12.30 θα βρίσκεται στην Πάτρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θα επισκεφθεί τη Βιομηχανική περιοχή Πάτρας.Στις 6 το απόγευμα θα έχει σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΟΜΙΛΙΑ- ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η ομιλία του Πρωθυπουργού δεν θα πραγματοποιηθεί στο κτιριο του λιμανιού αλλά ακριβώς απέναντι στο χώρο του Royal που θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει τον Πρωθυπουργό, τους υπουργους και τους φορείς της πόλης που θα παρακολουθήσουν την ομιλία στις 7.30 το απόγευμα.

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα με δεδομένες τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί.

Ο Δήμος Πατρέων και το ΠΑΜΕ με φυλλάδια που διένειμαν τις προηγούμενες ημέρες και ανακοινώσεις καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στο κτίριο του ΚΕΠ στο παλιό λιμάνι της Πάτρας στις 5.30 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει πορεία προς το χώρο που θα διεξάγεται η ομιλία του Πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα περίπου (στις 6.00) θα υπάρξει και δεύτερη συγκέντρωση αγροτών από την Αιγιάλεια και τη Δυτική Αχαϊα, συνδικάτων, πολιτικών φορέων και οργανώσεων στην πλατεία έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

 

Search