ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Premier League: Σκέψεις για χειμερινή διακοπή

Τη... συνήθεια των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, τα οποία κάνουν ένα αγωνιστικό χειμερινό διάλειμμα, σκέφτεται να ακολουθήσει η Premier League

Τη διακοπή της Premier League για δυο εβδομάδες μέσα στον Ιανουάριο, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η περίφημη “Boxing Day” αλλά και η αγωνιστική της Πρωτοχρονιάς, φαίνεται πως σκέφτεται πολύ σοβαρά η αγγλική λίγκα.

“H Premier League βρίσκεται σε συζητήσεις με την FA και την EFL σχετικά με το βαρύ πρόγραμμα στο αγγλικό ποδοσφαιρικό καλεντάρι και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποσυμφορηθεί, προσφέροντας στους παίκτες την ευκαιρία για μια διακοπή στα μέσα της σεζόν. Εφόσον καταφέρουμε να βρούμε διαθέσιμο χώρο στις ημερομηνίες, είμαστε ανοικτοί σε αυτό και οι εποικοδομητικές συζητήσεις με την πλευρά των ποδοσφαιριστών θα συνεχιστούν, με στόχο να βρεθεί μια λειτουργική λύση” αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη ενημέρωση της Premier League.

Το συγκεκριμένο πλάνο, αν περάσει, θα εφαρμοστεί κατά πάσα πιθανότητα μετά το 2019, όταν και λήγει το τρέχον τηλεοπτικό συμβόλαιο. Όπως αναφέρεται, το Sky Sports και το BT Sport θα αποκτήσουν και πάλι τα δικαιώματα αναμετάδοσης του πρωταθλήματος για περίπου 5,8 δισ. ευρώ.

Να αναφέρουμε πως ένα πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί θα είναι αυτό του Κυπέλλου Αγγλίας, το οποίο… παίρνει δύο ή και τρία Σαββατοκύριακα μέσα τη σεζόν. Η πρόταση από την Premier League προς την αγγλική ομοσπονδία κάνει λόγο για αγώνες του FA Cup που θα διεξάγονται μεσοβδόμαδα

 

Search