ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι νικητές του 53ου Κρυμμένου Θησαυρού

Με πανηγυρικό τρόπο το απόγευμα της Κυριακής 11ης Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η εύρεση του 53ου Κρυμμένου Θησαυρού, που πρόσφερε συγκινήσεις, εκπλήξεις και πολλά απρόοπτα στα πληρώματα προσδίδοντας ιδιαίτερο καρναβαλικό χρώμα και κλείνοντας το φετινό συναρπαστικό παιχνίδι.

Τον Κρυμμένο Θησαυρό βρήκε το πλήρωμα 41 με θέμα «haute κουτουρού» και υπεύθυνους τους Mίλτο Παπλά και Σπύρο Σπυρόπουλο, μετά από έντονο ψάξιμο που είχε διάρκεια 1ώρα και 10 λεπτά, αφού το παιχνίδι άρχισε στις 17.00 με τη ραδιοφωνική μετάδοση από την ΕΡΤ Πάτρας του γρίφου-σήματος έναρξης.

Τον Κρυμμένο Θησαυρό, βρήκαν οι νικητές στο ντουλαπάκι των αποσκευών του ΟΣΕ Νο 13.

Ο εναρκτήριος γρίφος της έναρξης του κυνηγιού για την εύρεση του 53ου Κρυμμένου Θησαυρού, που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ Πάτρας στις 17.00, ήταν: «Στο παρελθόν έβαζες τους αριθμούς χωρίς γράμματα.

Τώρα έχουμε βάλει εμείς τους αριθμούς και τους υποδεικνύουμε χαμογελώντας.

Βρείτε τα έξι σημεία, γράψτε τους αριθμούς, βάλτε τους στη σωστή σειρά και συνεχίστε το κυνήγι για την εύρεση του Κρυμμένου Θησαυρού».

Η ερμηνεία του γρίφου οδηγούσε στα παλαιά μηχανήματα των παρκομέτρων. Σε έξι από αυτά μηχανήματα υπήρχαν 2 αριθμοί στο καθένα, όπου τα πληρώματα βάζοντάς τους σε σωστή σειρά έβρισκαν τις συντεταγμένες που οδηγούσαν στο περίπτερο των αναμνηστικών του Πατρινού Καρναβαλιού στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Εκεί μια εθελόντρια έδινε οδηγίες στα πληρώματα που κατέφθαναν και η πορεία που ακολουθούσαν στη συνέχεια οδηγούσε στο χώρο αποσκευών του ΟΣΕ δίπλα στα εκδοτήρια των εισιτηρίων. Εκεί υπήρχαν 39 ντουλαπάκια και στο ένα από αυτά (από το Νο1 έως το Νο39) υπήρχε ο Κρυμμένος Θησαυρός.

Η εύρεση του Κρυμμένου Θησαυρού εξελίχτηκε σε ντέρμπι αφού σχεδόν παράλληλα στο χώρο των αποσκευών έφτασαν το πλήρωμα 171 με θέμα «Τα Γκαρσόνια της Ευρώπης» και υπεύθυνες τις Άννα Αργυρού και Ουρανία Αργυρού και το πλήρωμα 41 με θέμα «haute κουτουρού» και υπεύθυνους τους Mίλτο Παπλά και Σπύρο Σπυρόπουλο. Μάλιστα το πλήρωμα 171 εισήλθε πρώτο στο χώρο, αλλά το πλήρωμα 41 εντόπισε το ντουλαπάκι Νο13, που ήταν κρυμμένος ο Θησαυρός.

Έτσι το πλήρωμα 41πρόσθεσε στο λογαριασμό του 18 βαθμούς (σύμφωνα με την επιμέρους βαθμολογία) όπως απαιτεί το 53ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Ο Κρυμμένος Θησαυρός, που βρέθηκε στο ντουλαπάκι Νο13 του χώρου αποσκευών του ΟΣΕ, ήταν ένα αναμνηστικό του Πατρινού Καρναβαλιού, ένα αγαλματίδιο-καρναβαλικός βιολιστής.

Εξάλλου την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο Καρναβαλικό Γραφείο από τις 19.00 έως τις 21.00 τα πληρώματα παρέδιδαν τη σακούλα τους, όπου μέσα σε αυτό υπήρχαν τεκμηριωμένα ο μόχθος, οι αγωνίες, οι αναζητήσεις, τα απρόοπτα και όλα τα εύρετρα του αγώνα τους μέσα από τις απαντήσεις των θεμάτων, που τους είχαν δοθεί την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου.

Search