ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναμμένη στάχτη πέταξε πολίτης σε κάδο-Απειλήθηκε επεισόδιο στα Δεμένικα

Στα χέρια πιάστηκαν σήμερα το πρωί κάτοικος των Δεμενίκων και ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Δεμενίκων Αντώνης Γκόλφης, με τον δεύτερο όπως καταγγέλλει στο achaianews.gr, να δέχεται απειλές για την σωματική του ακεραιότητα, επειδή έπιασε τον πρώτο να παραβιάζει τη νομοθεσία και να ρίχνει στάχτη με αναμμένα κάρβουνα μέσα σε κάδο απορριμμάτων, στην συμβολή των οδών, Ειρήνης και Φιλίας με την Καλαβρύτων.

Ο πολίτης αρνιόταν κατηγορηματικά να απομακρύνει από τον κάδο τις στάχτες, που θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων στο απορριμματοφόρο που θα πέρναγε για την αποκομιδή, ενώ υπήρχε κίνδυνος και για να πιάσει φωτιά ο πλαστικός κάδος.

Τελικά ο παραβάτης αναγκάστηκε και από τις διαμαρτυρίες των υπολοίπων κατοίκων να συμμορφωθεί και να απομακρύνει εγκαίρως τις στάχτες με τα αναμμένα κάρβουνα από τον κάδο, απειλώντας όμως θεούς και δαίμονες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία πάντως "Αν δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα απόρριψης της στάχτης, συνιστάται η διαβροχή της με νερό ή να έχουν παρέλθει 1-2 ημέρες από τη συλλογή της και να τοποθετηθεί σε σακούλες αντοχής για την ασφαλή απόρριψή της στους κάδους".

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου

Search