GASTRONOMY

Σοκολατόπιτα στιγμής

Υλικά Συνταγής

    1¼ φλ. αλεύρι
    3/4 φλ. ζάχαρη
    1/4 φλ. κακάο
    1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    1 πρέζα αλάτι
    1 φλ. γάλα
    2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
    Για το πασπάλισμα και την ολοκλήρωση της συνταγής
    1 φλ. ζάχαρη
    1/4 φλ. κακάο
    1 + 1/3 φλ. βραστό νερό
    1 βανίλια
    παγωτό ή σαντιγύ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα στιγμής είναι γρήγορη, οικονομική και μοναδική!

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
Πώς ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στιγμής

Βουτυρώνουμε ένα μικρό, τετράγωνο, πυράντοχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.

Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40 λεπτά, για να σταθεροποιηθεί.

Προσοχή! Η σοκολατόπιτα στιγμής δεν κόβεται. Τη σερβίρουμε µε κουτάλα μέσα από το πυράντοχο σκεύος που την ψήσαμε, βάζοντας στο πλάι παγωτό ή λίγη σαντιγύ.

ΠΗΓΗ: argiro.gr

 

Search