ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανέλαβε καθήκοντα ο Γιάννης Πετρούτσος - Νέος Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας

Ανέλαβε επίσημα καθήκοντα ως νέος Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα, ο Γιάννης Πετρούτσος. Ο Γιάννης Πετρούτσος ήταν Διοικητής στον Πύργο τον τελευταίο χρόνο ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει διοικητής και του 1ου Π.Σ. Πατρών. Συγκεκριμένα κράτησε το "τιμόνι" της Διοίκηση του 1ου Π.Σ. Πατρών για 12 χρόνια.

Ο Γιάννης Πετρούτσος φεύγοντας από την Πάτρα άφησε πίσω τεράστιο έργο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία . Προσέφερε πολλά στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, ήταν πάντα μάχιμος και έτοιμος να δώσει και τη ζωή του για να σώσει περιουσίες και ζωές.
Η πορεία του στον Πύργο ως Διοικητής δεν ήταν εύκολη αφού η Πυροσβεστική υπηρεσία Πύργου βρέθηκε αντιμέτωπη με εκατοντάδες πυρκαγιές και πολλές φορές παράλληλα συμβάντα σε διάφορες περιοχές. Σε διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών (του καλοκαιριού) κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περισσότερες από 400 πυρκαγιές , αστικές , αγροτικές , δασικές… ! Ομολογουμένως επρόκειτο για ένα δύσκολο καλοκαίρι ... όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου κέρδισε τις "μάχες" αφού κατάφεραν να φέρουν εις πέρας το έργο τους με απόλυτη επιτυχία.

Επέστρεψε λοιπόν στην Αχαία ως νέος Διοικητής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας της Π.Υ. και σύμφωνα με τις πληροφορίες του achaianews.gr ενημερώθηκε για τα όλα τα τρέχοντα ζητήματα της Περιφέρειας, για τις βλάβες των οχημάτων , τα υλικά που λείπουν από τις υπηρεσίες λόγω της δύσκολης αντιπυρικής περιόδου 2017 αλλά και της οικονομικής κρίσης που φέρνει ελλείψεις και στην Πυροσβεστική και ήδη έχει ξεκινήσει τον καινούργιος σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο του 2018.

Search