ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O υπέροχος πίνακας που γλίτωσε από τη μεγάλη λεηλασία του παλαιού Κτιρίου Υπηρεσιών Λιμένα Πατρών !

Το καλοκαίρι του 2008 μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε το κτίριο όπου στεγαζόντουσαν οι υπηρεσίες του Λιμεναρχείου της Πάτρας ... κρίθηκε επικίνδυνο ... Οι υπηρεσίες έφυγαν από το χώρο ... Στο πέρασμα των ετών ο χώρος λεηλατήθηκε από διάφορους που πέρασαν από εκεί και αφαίρεσαν υλικά και αντικείμενα για να τα πουλήσουν... Αλουμίνια, χαλκό, καλώδια, πόρτες, παράθυρα... Ότι μπορεί να αποκομίσει κανείς εισβάλλοντας στο παλιό Κτίριο Υπηρεσιών Λιμένα Πατρών και είναι δυνατόν να του φέρει έσοδα.

Στην είσοδο του Λιμεναρχείου υπήρχε ένα πίνακας!... Ο πίνακας γλίτωσε! Πώς ;

Γιατί έμοιαζε με τοιχογραφία!

Ο σημερινός Λιμενάρχης της Πάτρας Δημήτρης Κυριακουλόπουλος αναλαμβάνοντας το 2016 τα καθήκοντα πήγε να δει το χώρο του Παλαιό Κεντρικού Λιμεναρχείου από κοντά. Μπαίνοντας παρατήρησε μια όμορφη τοιχογραφία ... Προχώρησε και είδε όλο το κτίριο... Βγαίνοντας η τοιχογραφία που αρχικά του τράβηξε το ενδιαφέρον τον έκανε να πλησιάσει πιο κοντά και τότε διαπίστωσε πώς δεν επρόκειτο τελικά για τοιχογραφία αλλά για έναν εξαιρετικό πίνακα του N. Μπαφαλούκος , ο οποίος δωρίστηκε το 1999 στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας και αναπαριστά μια καρτ ποστάλ.

Ο Λιμενάρχης εδωσε αμέσως εντολή ο πίνακας να απομακρυνθεί από το χώρο και να μεταφερθεί στο Νέο Λιμάνι και πλέον κοσμεί το γραφείο του Κεντρικού Λιμενάρχη Πατρών.

Το οξύμωρο και συνάμα ευτυχές … εισέβαλαν εκατοντάδες άνθρωποι στο χώρο από την ημέρα που εγκαταλείφθηκε το κτίριο, το λεηλάτησαν , έκλεψαν ότι μπορεί να φανταστεί κανείς και ο πίνακας … σώθηκε !Κανείς δεν πρόσεξε ότι υπήρχε ! Κανείς για πάρα πολλά χρόνια ! Ανακαλύφθηκε και … «σώθηκε» τυχαία … 8 χρόνια μετά από τον Δ. Κυριακουλόπουλο !

 

Search