ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος και το "Όραμα για τη Πάτρα"- Αναλυτικό Πρόγραμμα

Το όραμα και το πρόγραμμά του για τη Πάτρα γνωστοποίησε ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος .

Αναφέρει αναλυτικά:

 Tο όραμα και το πρόγραμμά μας για την Πάτρα είναι να γίνει Διεθνής, Επισκέψιμη, Ανθρώπινη, Σύγχρονη Πόλη.

Είμαστε μια Ανοικτή, σε όλες και όλους, Δημοτική Πρωτοβουλία, με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέες θεσμικές προτάσεις, νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Πιστεύουμε πως η αυτοδιοίκηση οφείλει να παραμείνει Ακομμάτιστη, Ανεξάρτητη και Ακηδεμόνευτη.

Σεβόμαστε τα κόμματα και τα καλούμε να σεβαστούν και αυτά την Αυτοδιοίκηση, ως ξεχωριστό θεσμό που ενώνει όλους τους κατοίκους της μεγάλης μας Πόλης, όλους τούς Δημότες, δίχως κομματικές διακρίσεις και φανατισμένες ιδεολογικές συγκρούσεις.  Δεν μας ενδιαφέρει η κομματική προέλευση και οι προσωπικές πολιτικές επιλογές κανενός και καμιάς, που θέλουν να συνεργαστούμε, αρκεί να πιστεύουν στην Δημοκρατική Συμμετοχή και να σέβονται την άλλη άποψη.

Αυτές οι αρχές είναι για μας αδιαπραγμάτευτες και απαραβίαστες.

Δεν θέλουμε πλέον ο «κομματικός» Δήμαρχος να ψηφίζεται, μόνο και μόνο, για να μην εκλεγεί ο κομματικά αντίπαλος συνυποψήφιος του. Δεν θέλουμε να μεταφέρεται στην τοπική κοινωνία το νοσηρό κλίμα του διχασμού και της ασυνεννοησίας της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Πληρώνουμε σήμερα, ως Πάτρα την στενοκομματική διαμάχη και τις προσωπικές φιλοδοξίες.              

Οι Δημοτικές Κινήσεις παραρτήματα των κομμάτων δεν μας εκφράζουν. Επομένως το ΚΚΕ, που δεν έκρυψε ποτέ, ότι θεωρεί την αυτοδιοίκηση χώρο ταξικής πάλης και μετωπικής κομματικής δράσης, πήρε δια της τεθλασμένης την δημοτική αρχή με την σύμπραξη διαφόρων παραγόντων. Κανείς τους, που συνέβαλε σε αυτό, δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

Ο Δήμος ενεργεί ως προπύργιο της αντιπολίτευσης του ΚΚΕ προς όλους. Τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και πρός όλη την υπόλοιπη κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. Η αντίληψη της σημερινής δημοτικής αρχής είναι καθηλωμένη ένα αιώνα πίσω, επιμένει στην διαιρετική όξυνση της ταξικής πάλης και την σύγκρουση, ποντάρει στην οικονομική εξαθλίωση, για να αυξήσει την κομματική της επιρροή.

Η στείρα άρνηση και ο μηδενισμός ζημιώνουν την πόλη. Έως τώρα όλοι έψαχναν τον ένα και μοναδικό σωτήρα, τον πεφωτισμένο Δήμαρχο. Να συσπειρωθούν γύρω του ως τον αρχηγό, που αποφασίζει αυταρχικά και ατομοκεντρικά για τα πάντα. Λαθεμένη, μονομερής και ατελέσφορη επιλογή.  Καθοριστικό για μας είναι το περιεκτικό και καλά επεξεργασμένο πρόγραμμα, που θα εφαρμόσει ένα πλατύ συμμαχικό επιτελείο. Εξίσου λάθος είναι να καθοδηγεί τον Δήμαρχο και αυτός να υπακούει τυφλά, ως κομματικό φερέφωνο, ο ιεραρχικά ανώτερος-η κομματικός αξιωματούχος. Ζημιογόνος και καταστροφική εξέλιξη για την πόλη, όπως συμβαίνει απόλυτα δυστυχώς σήμερα.

Εμείς είμαστε μακριά από όλα αυτά.

Μας ενώνει η αγάπη μας για την Πάτρα. Η παρουσία όλων είναι ισότιμη.

Αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, να βγούμε από την λαθεμένη νοοτροπία των κυκλωμάτων και της μιζέριας, που οδήγησε την Πάτρα σε αδιέξοδο και την κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις των ελληνικών πόλεων.            

Είμαστε μια Δημοτική Συλλογικότητα και έτσι θα συνεχίσουμε. Όταν λέμε συλλογικότητα σημαίνει ότι δεν έχουμε πυραμιδική, αλλά οριζόντια οργάνωση. Όποιες και όποιοι έχουν προσωπική γνώμη, άποψη ή πρόταση και θέλουν να την διατυπώσουν είναι ευπρόσδεκτοι. Απλά θέλουμε να συνυπάρχουμε με αλληλοσεβασμό, κατανόηση και ενωτική διάθεση.

Θέλουμε να μας ενώσει το Πρόγραμμα. Ένα καλά επεξεργασμένο πλήρες, εφαρμόσιμο και κοστολογημένο Πρόγραμμα. Έπεται το πρόσωπο. Ο επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος καλείται να τηρεί τους παραπάνω κανόνες και αρχές, να συνθέτει και να αξιοποιεί όλες τις αντιλήψεις. Να είναι ανοικτός σε συνεργασίες και να τις επικυρώνει με διαφάνεια δημοσίως.

Επιδιώκουμε μια μεγάλη Ανοικτή Δημοτική  Προγραμματική Συμφωνία.                 

Σε αυτήν δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, όσες και όσοι συμφωνούν στο Πρόγραμμα μπαίνουν στον κοινό αγώνα με ίσους όρους.                                                                          

Μας ενώνουν και μας δεσμεύουν οι κοινές μας αυτοδιοικητικές  αρχές και το επεξεργασμένο, εξειδικευμένο Σχέδιο Ανάπτυξης της Πάτρας.                                                         

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσουμε θεματικές ημερίδες και θα γίνει δημόσιος διάλογος πάνω στις προγραμματικές μας θέσεις. Σας θέλουμε συμμέτοχους-ες σε όλη αυτή την διαδικασία.

Η τοπική κοινωνία χρειάζεται μια πλατειά Συμμαχία των Παραγωγικών της Τάξεων. Ένα Δημοτικό Κοινωνικό Συμβόλαιο Συνεργασίας. Μια συμφωνία συμπόρευσης. Ένα σαφές σχέδιο. Μια ξεκάθαρη συλλογική πρωτοβουλία ανοικτή σε όλους τους δημιουργικούς πολίτες.


                                   ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Πάτρα είναι ένας αναξιοποίητος ανθρώπινος, γεωγραφικός, ιστορικός, θρησκευτικός, πολιτισμικός, επιστημονικός, αρχαιολογικός, περιβαλλοντικός, παραγωγικός θησαυρός. Έχουμε ευθύνη να την βγάλουμε από την καταστροφική της πορεία. Έχουμε την ευθύνη να την βάλουμε σε αναπτυξιακή τροχιά, για να ευημερούν οι πολίτες της.                                                                                                       

Να δούμε λοιπόν από κοινού τις προτάσεις μας, να τις βελτιώσουμε και να τις αλλάξουμε ακόμη,  μα προπαντός να κρατήσουμε το επίπεδο που απαιτείται, για να αναδυθεί η πόλη μας από τα βάθη της λησμονιάς και της παρακμής. Να ανακτηθεί η χαμένη αίγλη της Πάτρας.

Βασικοί μας Στόχοι είναι να αναδειχθεί η Πάτρα ως:

Διεθνής Πόλη

Αποστολική Πόλη

Διεθνής Καρναβαλική Πόλη

Ανθρώπινη Επισκέψιμη Πόλη

Καινοτόμα Σύγχρονη Πόλη

Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο

Διεθνές Αθλητικό Κέντρο

Διεθνές Επιστημονικό και Τεχνολογικό Κέντρο

Πόλη καθαρή από ναρκωτικά!

Είμαστε και είστε ισότιμοι μέτοχοι μιας νέας ελπιδοφόρας προσπάθειας. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε Σας προσκαλούμε στην κοινή προσπάθεια. Ελάτε να ανταλλάξουμε απόψεις και να ενώσουμε τις σκέψεις και τις ιδέες μας

Η Πάτρα είναι η μεγάλη μας αγάπη και θα αφοσιωθούμε με πάθος να την κάνουμε Διεθνή, Επισκέψιμη, Ανθρώπινη, Σύγχρονη Πόλη με τους κατοίκους της να ευημερούν και να εργάζονται απολαμβάνοντας τους κόπους τους.

Είμαστε φιλόδοξοι και αποφασισμένοι για μια ουσιαστική αποτελεσματική μεταρρύθμιση της λειτουργίας του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, για το μεγάλο άλμα αναβάθμισης της Πόλης. Μέρα την μέρα διαπιστώνουμε, πως η Δημοτική αρχή καταδικάζει την Πόλη στην υπανάπτυξη και την περιθωριοποιεί από την εξέλιξη στο διεθνές γίγνεσθαι. Περνούν οι ευκαιρίες και χάνονται μέσα από την ατολμία και τις παρωχημένες αντιλήψεις της προηγούμενης εκατονταετίας. Δεν θα καταπονηθούμε με στείρα αντιπολίτευση απέναντι στην Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ. Όλες μας οι δυνάμεις θα στραφούν στο να αναδείξουμε το δικό μας Πρόγραμμα. Τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας. Το μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα της Πόλης μας είναι ότι δεν έχει κατάλληλη Τοπική Ηγεσία! Δεν υπάρχει Συλλογική Ενωτική Ηγεσία με Αναπτυξιακή αντίληψη. Αυτό το κενό επιδιώκουμε να καλύψουμε με την Δημοτική Πρωτοβουλία μας. Θέλουμε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε.

Να συνεργαστούμε και όχι να διαπληκτιζόμαστε. Να παράξουμε έργο και όχι να μεταφέρουμε το γενικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας στις αίθουσες του Δημοτικού Συμβουλίου. Χρειαζόμαστε μια γενναία αναδιάρθρωση του οργανισμού του Δήμου. Ένα επαναστατικό εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του. Να απαλλάξουμε τους υπαλλήλους και τους Δημότες από την γραφειοκρατία. Να έχουμε τα πιο σύγχρονα μέσα λειτουργίας. Να έχουμε μια σύγχρονη και καλά εκπαιδευμένη Δημοτική Αστυνομία με καθοριστική παρουσία στην Πόλη.

Αυτός είναι ο τεχνικός εκσυγχρονισμός.

Όμως απαιτείται και ο ανάλογος διοικητικός και λειτουργικός. Προχωράμε σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στην λειτουργία του Δήμου και εναρμονίζουμε τους συλλογικούς φορείς της Πόλης σε κοινό Σχέδιο. Εμείς καταθέσαμε και παρουσιάζουμε σήμερα τις πρώτες εισηγήσεις. Αυτές θα κριθούν από όλους και θα εγκριθούν συλλογικά. Τα περισσότερα, από αυτά που προτείνουμε, δεν έχουν οικονομικό κόστος. Είναι προτάσεις συγκεκριμένου προσανατολισμού και δομικών αλλαγών.


Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρώτα θα συζητούνται στην ημερήσια διάταξη τα προβλήματα της Πόλης και μετά θα γίνεται συζήτηση, για τα γενικά θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της χώρας.                                                                                                                                       

Η Δημοτική Τουριστική Πολιτική είναι κλειδί για να γίνει η Πάτρα Διεθνής Προορισμός. Προχωράμε σε τροποποίηση του οργανισμού του Δήμου και σε αναβάθμιση της αντίστοιχης δημοτικής υπηρεσίας σε Διεύθυνση. Ακολουθούμε αυτόνομα επιθετική τουριστική πολιτική με απευθείας συμφωνίες στο εξωτερικό πχ Κινέζους, Ρώσους κλπ. Δεν περιμένουμε από το κράτος να κάνει αυτά, που εμείς δεν κάνουμε για εμάς.
Για να αξιοποιήσουμε την πείρα και τις γνώσεις των προγενεστέρων:  ΘΕΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Αυτοί συνεδριάζουν με τον Δήμαρχο κάθε 2 μήνες και ανακοινώνουν τις απόψεις τους μετά το πέρας κάθε συζήτησης. Ο πλούτος των εμπειριών και η καλή γνώση των θεμάτων καθιστά πολύτιμη αυτή την σύσκεψη. Οι πρώην Δήμαρχοι και ο εκάστοτε Δήμαρχος αποτελούν το προεδρείο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που προβλέπει ο νόμος του Καλλικράτη και αγνοεί προκλητικά η σημερινή δημοτική αρχή του ΚΚΕ. Ενεργοποιούμε αυτή την θεσμική δυνατότητα άμεσα.

Η αμεσότητα επικοινωνίας των δημοτών με την δημοτική αρχή είναι επιβεβλημένη:

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Θεσπίζεται κυρίως σε ηλεκτρονική μορφή το Βήμα του Δημότη προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι αναφέρει προβλήματα, ιδέες ή προτάσεις και λαμβάνει υπεύθυνη και έγκαιρη απάντηση. Το γραφείο όπου οι Δημότες επικοινωνούν, παραμένει σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, για κάθε έκτατο ζήτημα.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο θεσμός των Τοπικών Δημοψηφισμάτων μπορεί να εφαρμοστεί, από εμάς που σεβόμαστε τους πολίτες, σε θέματα που αφορούν μεγάλα θεματικά αντικείμενα ή σημαντικές τοπικές επιλογές. Η καθολική ψηφοφορία είναι πάντοτε οδηγός σωστών αποφάσεων.

Ο Δήμος είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της πόλης και ο Δήμαρχος υπεύθυνος να συντονίσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Όταν θεωρεί τους συνομιλητές του ταξικούς εχθρούς, τότε δεν υπάρχει καμία συνεννόηση. Μάταιος κόπος κάθε συζήτηση και κάθε στημένη πολεμική αντιπαράθεση για το θεαθήναι.

Η Δημοτική αρχή οφείλει να προωθεί τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης με το να λύνει τα καθημερινά προβλήματα και να προλαμβάνει τα μακροπρόθεσμα.

Τα Μέσα Κοινωνικής Ενημέρωσης                                                                                                 

Ο πιο σημαντικός μοχλός ανάπτυξης της Πάτρας και μόνιμος συνεργάτης του Δήμου είναι για μας τα μέσα Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά. Σε αυτά ανατίθεται (εκτός από την αυτονόητη πληροφόρηση και τον έλεγχο όλων των εξουσιών) και η προβολή της Πόλης στον διεθνή χώρο και στους επισκέπτες. Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνεργασίας με το κάθε ένα από αυτά, ανάλογα την δυναμική του, θα πετύχουμε ως Πόλη μεγάλες αποδόσεις σε όλους τους τομείς. Ιδίως όταν αποκτήσουν ξενόγλωσση έκδοση και εκπομπή.

Χρειαζόμαστε μια Διαταξική Παραγωγική και Κοινωνική Συμμαχία.

Τα επιμελητήρια Εμπορικό-Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό και Επαγγελματικό καθώς και το Τεχνικό και το Οικονομικό είναι πρωτεύοντες εταίροι της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής. Για εμάς είναι πολύτιμοι συνεργάτες και θα βασίζουμε τις επιλογές μας στις τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους. Το ίδιο κλίμα συνεργασίας ισχύει για όλους τους επαγγελματικούς φορείς και τις ενώσεις.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Η Πάτρα έχει την δυνατότητα να επιλέξει τον δρόμο της Ανάπτυξης με αξιοποίηση της  επιστημονικής καινοτομίας ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα, που από ελληνικής πλευράς ανεβαίνει συνεχώς επίπεδα στην κλίμακα του διεθνούς ανταγωνισμού. Η υποστήριξη των προϊόντων της περιοχής μας και η προώθηση τους στην κατανάλωση είναι μέλημα μας.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ δεν αντιμετωπίζεται δίχως επενδύσεις και εισροή χρημάτων από επισκέπτες. Δεν θα πετύχουμε τίποτε, αν απλά ανταγωνιζόμαστε τις άλλες ελληνικές πόλεις. Μόνο αν γίνουμε διεθνές κέντρο αναφοράς και επισκεψιμότητας, λόγω των πλεονεκτημάτων που έχουμε αναδείξει, τότε θα επιτύχουμε τους στόχους της οικονομικής ανάκαμψης.


ΙΔΡΥΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η ΔΙΑΛΥΣΗ της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας (ΑΔΕΠ) είναι μια μαύρη σελίδα για την πόλη. Δεν υπάρχει Δήμος σε ολόκληρη την Ευρώπη, που να μην διαθέτει αναπτυξιακό οργανισμό. Θα την ανασυστήσουμε με δεκάδες υπαλλήλους και θα καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα μέσα από την διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και την παροχή υπηρεσιών. Η απόφαση του ΚΚΕ, να μην διεκδικεί τα δωρεάν και επιχορηγούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, είναι τυφλός δογματισμός και εχθρική πράξη για τα συμφέροντα των Πατρινών. Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία αντιφατικό να πιστεύεις πως είναι σωστό να διαθέτεις κομματικές επιχειρήσεις, να θές όλα να κρατικοποιηθούν και να μην πιστεύεις στις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Να λές πως είναι ταξικός εχθρός κάθε ιδιώτης επιχειρηματίας, αλλά να αθωώνεις την δική σου  κομματική καπιταλιστική επιχειρηματικότητα.  Βέβαια ο Δήμαρχος του ΚΚΕ όταν του δίνουν έτοιμα χρήματα και υλικά μέσα, όπως αυτά  που αφορούν στην διανομή τροφίμων τα παίρνει, για να φανεί ως καλός μεσάζων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αδύναμο πολίτη! Ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του!  

Το Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχέδιο που θέτουμε σε εφαρμογή, είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από την στενωπό της οικονομικής ύφεσης, αρκεί  και να εμπιστευτούμε τον συλλογικό μας εαυτό  και να συνεργαστούμε με τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις (εργαζόμενους και επιχειρηματίες) του τόπου.

ΜΟΝΙΜΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Η ΠΑΤΡΑ                                                                                                                  

Η ΠΑΤΡΑ φιλοδοξούμε επίσης να καταστεί Διεθνής Εκθεσιακός χώρος για σκάφη, είδη θαλάσσης και Ιόνια-Πελοποννησιακά- Αχαϊκά προϊόντα. Θέμα τεράστιο, που θα συζητηθεί με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.


ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ:

Η θα εξάγουμε εμπορεύματα και θα παρέχουμε αξιόλογες υπηρεσίες ή θα εξάγουμε ανθρώπους επιστήμονες και εργάτες. Μόνον αν κάνουμε την πρώτη επιλογή, θα έχουμε παλιννόστηση της νέας γενιάς από το εξωτερικό.

Εμείς θέλουμε να γίνει η Πάτρα Διεθνής Πόλη και για να το πετύχουμε αυτό οφείλουμε να εργαστούμε και να συνεργαστούμε όλες οι συνιστώσες και οι τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας. Αν δεν αυξηθούν οι εισροές στην περιοχή μας σε επισκέπτες, κυρίως ερχόμενους από το εξωτερικό, που θα καταναλώσουν χρήματα σε όλους τους τομείς, δεν θα πετύχουμε την οικονομική μας ανάκαμψη και την επιδιωκόμενη ευημερία των πολιτών της Πάτρας. Όλα τα επαγγέλματα της Πόλης οφείλουν να ενταχθούν σε ενιαίες συνέργειες, για να επωφεληθούν από την αύξηση της επισκεψιμότητας της Πάτρας. Κανείς δεν εξαιρείται.

Ένα παράδειγμα του πως όλοι ανεξαιρέτως ωφελούνται, είναι οι βιοτεχνίες. Η αγγειοπλαστική βιοτεχνία στο παρελθόν είχε τις δόξες της στην Πάτρα, εμείς αφενός με τον Άγιο Ανδρέα αφετέρου με το Καρναβάλι και όχι μόνο, θα την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να επανέλθει δυναμικά. Οι ζαχαροπλάστες έχουν την δυνατότητα να ορίσουν τον χειμώνα και το καλοκαίρι, από μέρα Γλυκιάς Πάτρας -SHWET PATRA- με πρωτότυπα γλυκά και παγωτά.

Το λεγόμενο καλάθι τοπικών προϊόντων δύναται να εμπλουτίζεται με όλο και πιο πολλά νέα και παραδοσιακά εδέσματα. Γενικά δεν έχουμε ενθύμια από την Πάτρα για να πάρουν οι επισκέπτες μας και αυτό γρήγορα, οφείλει θα λυθεί.

Η κοινωνική οικονομία αποτελεί επίσης επιλογή μας, ως διεθνές επιτυχημένο πρότυπο πχ στην Ιταλία έχουν πολλές δεκάδες δις τζίρο και 10 δις Ευρώ αποθεματικό. Λειτουργεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ και την στηρίζουν ως ισότιμο συντελεστή της αγοράς. Εκεί να ξέρετε, καλύπτει το 15-20% των συναλλαγών και υπηρεσιών της αγοράς και εδώ μόλις το 1%. Εμείς θα στηρίξουμε όλες αυτές τις προσπάθειες, που στην Ευρώπη χαίρουν εκτίμησης από όλο το πολιτικό φάσμα και την έχουν στο πρόγραμμα τους, όλες οι πολιτικές πτέρυγες σε κεντρικό επίπεδο. Μάλιστα στην Ιταλία και αλλού, τα περισσότερα  κοινωνικά ιδρύματα είναι υπό τον έλεγχο και την διαχείριση της Κοινωνικής Οικονομίας. Η διάσωση και η προώθηση της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής και των βιοτεχνιών οφείλεται σε αυτές τις δραστηριότητες.  Στην Γαλλία, την Αγγλία, το Βέλγιο ακόμη και στην Γερμανία ευδοκιμούν και ανάλογα πετυχημένα είναι τα εγχειρήματα στην Ισπανία και την Σουηδία. Η Δημοτική Αυτοδιοίκηση εκεί παντού πρωτοστατεί. Εδώ είναι στυγνοί κομματικοί κρατιστές και γραφειοκράτες, αγνοούν τι σημαίνει κοινωνία και το πως ανθίζουν οι πρωτοβουλίες των πολιτών. Το κόμμα-κράτος φταίει για πολλά από τα δεινά μας. Να απελευθερωθούμε από τα δεινά του παρελθόντος.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Είναι η καρδιά, ο νούς και το συναίσθημα κάθε γειτονιάς

Η σημερινή δημοτική αρχή του ΚΚΕ δεν δίνει ενίσχυση και χρηματοδότηση στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους που δεν ελέγχει, μας ενημερώνουν από τις συνοικίες της Πάτρας.  Εμείς πιστεύουμε, πως ο εθελοντισμός δεν έχει χρώμα και είναι δέσμευση μας η ίση μεταχείριση όλων. Αυτό το πελατειακό σύστημα να χωρίζονται οι σύλλογοι σε ημέτερους και μη, θα λάβει τέλος. Αρκετά με το «όποιος δεν είναι μαζί μας σαμποτάρεται και υπονομεύεται». Η υπεράσπιση των συμφερόντων της Πόλης μέσω των κοινωνικών φορέων της, δεν προαπαιτεί την έγκριση των κομματικών ιερατείων. Τα βαρεθήκαμε αυτά.                       

Θέση και προτεραιότητα  μας είναι η Δια Βίου Μάθηση-Λαϊκή Επιμόρφωση, που ανασυγκροτείται και λειτουργεί μέσα από τους συλλόγους της γειτονιάς. Αξιοποιούνται επίσης τα κοινοτικά καταστήματα. Και σε κάθε γειτονιά κατασκευάζεται η εκσυγχρονίζεται πλήρες Πολιτιστικό Κέντρο που αποδίδεται στην αυτοδιαχείριση των πολιτών μέσω των συλλόγων του. Σήμερα συστήνονται κομματικά πολιτιστικά κέντρα ως ονειροπαγίδες για κομματική στρατολόγηση και ταξικού χαρακτήρα αναμέτρηση, από τις λεγόμενες λαϊκές συνελεύσεις του ΚΚΕ. Κρίμα για αυτήν την ιστορική και διανοητική καθυστέρηση που διχάζει και καταδικάζει την Πάτρα στο περιθώριο της ανάπτυξης και της οικονομικής ανάκαμψης. Εξίσου σημαντικοί είναι οι Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι, με πλούσια δραστηριότητα και ο Δήμος οφείλει να συνεργάζεται και να στηρίζει το έργο τους.

Τα ακίνητα του Δήμου μπαίνουν σε διαδικασία οικονομικής αξιοποίησης.

Η μελέτη έχει ήδη παραδοθεί. Από αυτά 130 είναι άμεσα αξιοποιήσιμα. Κάθε καθυστέρηση στερεί πόρους από τον Δήμο. Μάλιστα 8 από αυτά είναι μεγάλης αξίας. Η συνεργασία του Δήμου με τον ιδιωτικό τομέα, με διαφάνεια και διακριτούς ρόλους, είναι επιβεβλημένη. Γνωρίζετε πόσα χρήματα χάνονται από την μη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας; Αυτοί οι πόροι θα μπορούσαν να μειώσουν τα υψηλότατα, σε σχέση με άλλες πόλεις της χώρας, Δημοτικά Τέλη.  

Να σταθούμε στο Κινεζικό ενδιαφέρον για την περιοχή.                                      

Έχουν μελετήσει την κομβική θέση του λιμανιού της Πάτρας και καθώς έχουν στόχο τις αγορές της Δυτική Ευρώπης και της Αφρικής, θα ήθελαν την δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου, μέσω της κατασκευαζόμενης σιδηροδρομικής γραμμής. Το θέμα είναι ανοικτό και μας αφορά άμεσα. Να μελετήσουμε τους όρους και τα δεδομένα, καθώς αυτοί ήδη αγοράζουν εκτάσεις και ετοιμάζονται.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ                                                                         

Α) ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΡΑΞΟΥ η διαδρομή Σαγέϊκα –πολιτικός αερολιμένας είναι μόλις 3 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή, πάνω σε ομαλό πεδινό έδαφος, με ελάχιστα τεχνικά έργα. Άρα άνευ σοβαρού πρόσθετου οικονομικού κόστους. Αντίθετα θα καθιστούσε κερδοφόρα την χρήση του Προαστιακού. Αν η χρονική απόσταση του προαστιακού, Αεροδρόμιο-Πάτρα είναι μισή ώρα, αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για τον τόπο μας! Και φυσικά θα έλθει πιο κοντά και η Καλογριά για τους λουόμενους.

Β) ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ                                                                                  

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργούσε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Επομένως είναι πρώτιστος στόχος μας. Γιαυτό τον σκοπό χρειάζεται έντονος και έγκαιρος παρεμβατισμός. Η Νότια Χάραξη που αρνούνται να αποδεχθούν, λόγω υποτιθέμενου κόστους, θα μπορούσε πλέον να λυθεί μόνο σε επίπεδο Ευρωπαϊκών Θεσμών με αντιπροσωπεία διαλόγου τεχνοκρατικά προετοιμασμένη,  που θα επισκέπτονταν τα ευρωπαϊκά όργανα. Η πρόχειρη λύση οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό  την περιοχή. Είναι δυνατόν να μείνει ασύνδετη η ΒΙ.ΠΕ με το τρένο; Θα αποδεχθούμε αυτή την παράλειψη; Θα ήταν αυτοχειρία.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ:

η ΔΕΗ ο ΟΤΕ η ΔΕΥΑΠ οι εταιρείες τοποθέτησης οπτικών ινών και φυσικού αερίου και οι υπηρεσίες του Δήμου συντονίζονται σε ετήσια βάση και έχουν κοινό προγραμματισμό έργων ! Φτάνει πια το συνεχές σκάψιμο εναλλάξ. Μειώνουμε τα κόστη με τις παράλληλες εργασίες και παύει η αέναη διαδικασία του ράβε-ξήλωνε που κάνει την πόλη καθημερινό εργοτάξιο!

Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Αν η Πόλη δεν είναι καθαρή και δεν έχει καλοδιατηρημένους πεζόδρομους, δρόμους και πλατείες, γενικά χώρους αναψυχής και περιπάτου, γιατί να διανυκτερεύσουν σε αυτήν οι επισκέπτες μας; Πρωτίστως όμως, τίθεται θέμα ποιότητας ζωής για τους μόνιμους κατοίκους.

Η πολιτική πρασίνου λοιπόν ξαναμπαίνει σε προτεραιότητα.                        

Τα ανθεστήρια γίνονται μόνιμη γιορτή υπό την αιγίδα του Δήμου και όχι μόνο την Πρωτομαγιά.   

Οφείλουμε να κάνουμε σημαντικές αναπλάσεις, ενδεικτικά:                                                      

Η Άνω Πόλη μπορεί να πεζοδρομηθεί στις κάποιες από τις κάθετες οδούς στην Γερμανού και να διατηρήσει την παραδοσιακή της εικόνα, ώστε να γίνει πόλος έλξης των επισκεπτών.  Βεβαίως μπορούμε να θεσπίσουμε όρους εξωτερικής αισθητικής των κτιρίων, για να γίνει πιο αρμονική η εικόνα της περιοχής. Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων έχει τον λόγο.

Πεζοδρομούνται και τα Ψηλά Αλώνια.

Στις μεγάλες πλατείες που έχουν λουλούδια και παίζουν τα παιδιά, περιφράζεται χώρος αποκλειστικά για σκύλους. Η υγεία πάνω από όλα.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε το έλος της Αγυιάς ένα μικρό παράκτιο υγρότοπο με υδατικό οικοσύστημα και πάνω από 90 είδη πουλιών.    

Κατασκευάζεται Κηποθέατρο στην πλάζ.

Στην πόλη τοποθετούνται ειδικά καλαθάκια για να ρίχνονται οι τσίχλες και τα αποτσίγαρα.

Τα πεζοδρόμια να ευρίσκονται σε καλή κατάσταση ανά πάσα στιγμή.  

Θεσπίζεται το σήμα ποιότητας non smoke (μη κάπνισμα) σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

Επεμβαίνουμε για την διάσωση των νεοκλασσικών κτιρίων.  

                                                                      

Η ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΦΗΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Οφείλουμε να θεσπίσουμε για την προσέλκυση τουριστών δικά μας έθιμα, μιμούμενοι επιτυχημένες ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως πχ έχουν μεγάλη αίγλη οι πορείες, που κάνουν οι Άγιοι Βασίληδες. Οι ιδέες είναι ανεξάντλητες.  Όπως σημαντικές είναι και οι εκάστοτε γιορτές με αλιεύματα, με ερίφια, με τα κεράσια, με τοπικά έθιμα και πανηγύρια κλπ                                                                                                                                 

Η Πάτρα έχει σήμερα ως σήμα της τον ιδρυτή της Πατρέα.                                           

Διεθνώς αναγνωρίσιμο τοπόσημο κατά περίπτωση είναι και ο Άγιος  Ανδρέας, η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου καθώς και το Καρναβάλι. Επίσης υπάρχουν ο Φάρος της Πάτρας και το Κάστρο καθώς και η Αχάϊα Κλάους, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και άλλα εξίσου αξιοθέατα της Πάτρας, που το τοπόσημο αλλάζει κατά περίπτωση.

Θέλουμε να έρθει η στιγμή, όπου ξεναγοί θα οδηγούν τους τουρίστες στα αξιοθέατα και θα εξηγούν την ιστορία της πόλης πχ κάστρο, τη βομβαρδισμένη από τους Ιταλούς συνοικία, το σπίτι μουσείο του Κωστή Παλαμά, την Αχάϊα Κλάους, τα μουσεία Αρχαιολογικό, Αγίου Ανδρέα, Καρναβαλικό, το αριστούργημα του Τσίλερ Δημοτικό Θέατρο, το μουσείο λαϊκής παράδοσης στο παλιό Δημοτικό Νοσοκομείο, το αρχαίο Ωδείο κλπ. Να διώξουμε την ασχήμια από την πόλη μας και κάθε κίτς αυθαιρεσία.

                                 
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Εδώ κρίνεται η ανθρωπιά μας και ο πολιτισμός μας. Όλα τα μη οικόσιτα ζώα, όπως τα περιστέρια και τα αδέσποτα σκυλιά και οι γάτες μπαίνουν σε οργανωμένο καθεστώς προστασίας.

Η Ανάπλαση της Παραλιακή Ζώνης και του Παλαιού Λιμένος. Να εξετάσουμε καλόπιστα προτάσεις, για επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, υπό την αιγίδα του Δήμου. Αυτό πέραν από τους διαθέσιμους δημοτικούς πόρους. Το θέμα είναι να ξεπεραστούν οι ιδεοληψίες και να αξιοποιηθεί ο χώρος.

Από αγυιά μέχρι Ρίο οφείλουμε να χαράξουμε νέο παραλιακό μέτωπο, περιπατητικό και ποδηλατοδρόμων, όπως και με την περιοχή από Βραχνέϊκα μέχρι Καμίνια, όπου είναι δυνατόν βέβαια.

Οι ποδηλάτες της Πάτρας ως αθλητές και πολίτες σηματοδοτούν τον προσανατολισμό των επιλογών μας και έχουν τον πρώτο λόγο στις δημοτικές μας απέναντι τους υποχρεώσεις.

ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΚΑΜΠΟΥ

Διεσώθη με παρέμβαση του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου το 1998 στον ΟΕΚ, από το να γίνουν εκεί εργατικές κατοικίες του ΟΑΕΔ, αλλά έκτοτε δεν είχε αναληφθεί δημοτική μέριμνα. Θέλει πολύ προσοχή η αξιοποίηση του, καθώς είναι νυκτερινό καταφύγιο ωδικών πτηνών. Και οι όποιες ήπιες παρεμβάσεις να είναι λειτουργικές, καθώς αντιμετωπίζει το θέμα των εκβολών του παρακείμενου χειμάρρου και περιοδικά πλημμυριδικά φαινόμενα. Μπορεί να είναι χώρος περιπάτου και πικ-νικ.


ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ που συνεδριάζει στο Υπουργείο Ναυτιλίας δεν περιλαμβάνει κανένα πρόσωπο από την Πάτρα! Όλοι αυτοί  οι θεσμικοί φορείς που υποτίθεται πως εκπροσωπούν τα συμφέροντα μας, αγνοούν την πόλη και τα πλεονεκτήματα της Πάτρας και σαφώς μας βγάζουν έξω από τα σχέδια τους.  Να προχωρήσουμε σε απευθείας συμφωνίες με τα κέντρα αποφάσεων και σχεδιασμού της κρουαζιέρας και επιπλέον να γίνει εκβάθυνση το Ισθμού, που είναι απαγορευτικός σήμερα στην διέλευση εκτοπίσματος άνω των 12 μέτρων και έχουμε εξ αυτού αποκοπεί από τον Πειραιά. Οι ιταλοί διοργανωτές από Ρώμη –Τσιτά Βέκια και Βενετία για να μας εντάξουν στο σχεδιασμό τους, πρέπει να πειστούν ότι ο διάπλους του Πατραϊκού αξίζει τον κόπο. Να ετοιμάσουμε τις προτάσεις μας πχ Συνδυαστικές προσφορές, εκπτωτικό κουπόνι του εμπορικού συλλόγου κλπ Να εμπλουτισθούμε συγκοινωνιακά με θαλάσσια Ταξί και Λεωφορεία! Να τελειώνει επίσης το παραμύθι με τις εταιρείες δίχως ιδιόκτητα υδροπλάνα, που ετοιμάζουν άδειες για μεταπώληση. Μόνο με αξιόπιστους συνομιλητές να συνεργαζόμαστε, ειδάλλως θα διευκολύνουμε έργα, που θα τα καπηλεύονται κερδοσκόποι.
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Ετήσια αναπτυξιακά συνέδρια των αποδήμων Αχαιών και Πατρινών της Διασποράς στην Πάτρα. Θέλουμε να ξαναγυρίσουν και να  επενδύσουν στον τόπο μας και θα το εξασφαλίσουμε, αναλαμβάνοντας ως Δήμος κάθε διευκόλυνση και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Το επιστημονικό και επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας στο εξωτερικό είναι η ελπίδα μας, για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη του τόπου.

Πάτρα Πόλη της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Το 1821 με πρωτεργάτη τον Παλαιών Πατρών Γερμανό σηκώθηκε στην Πάτρα το λάβαρο της επανάστασης. Αυτό οφείλουμε να το προβάλλουμε. Να θεσπιστεί μεγαλοπρεπής επετειακή τελετή, με αναπαράσταση στο φυσικό χώρο που έγινε η ορκομωσία.                                                                                                                             

ΠΑΤΡΑ ΚΟΜΒΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με άρτιες υποδομές και δυνατότητες, δεν έχουμε καθόλου χρόνο αδράνειας να χάσουμε κολλημένοι σε ιδεοληψίες και σκοπιμότητες.

Να αξιοποιηθεί ο στρατηγικός της ρόλος στην Μεσόγειο. Θέμα μέγιστης σημασίας και οφέλους. Έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα αρκεί να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας δίχως έριδες και κυκλώματα, εγωιστικές παρέες και μικροσυμφέροντα. Να προτάξουμε την κοινή μοίρα και να δώσουμε τέλος στην νοοτροπία της αρπαχτής. Ο Δήμος έχει την ευθύνη να θέσει νέους όρους διαφάνειας, συνεργατικότητας, εταιρικών συνεργειών και συμπράξεων και κοινών δράσεων όλων των δυνάμεων του τόπου.

Μέρος του στόλου των ΤΑΞΙ της Πάτρας να αποκτήσουν την δυνατότητα με νομοθετική ρύθμιση και με κλήρωση μεταξύ όσων των επιθυμούν να μετατραπούν σε Μίνι Βάν 7,8,9 θέσεων για την εξυπηρέτηση του αναμενόμενου ογκούμενου αριθμού επισκεπτών.

Η Πάτρα Τεχνόπολη της Δυτικής Ελλάδας αυτό είναι μια μεγάλη ιδέα προς αξιοποίηση με βάση το Τεχνολογικό Πάρκο του Πανεπιστημίου. Να του δώσουμε την στήριξη.                                                                  

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΕΙ ΚΑΙ ΑΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το επιστημονικό προσωπικό των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου. Για εναρμονιστούν με την πόλη το πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ, πρέπει οι ανατιθέμενες πτυχιακές, οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές εργασίες να αφορούν και να λύνουν προβλήματα της Πάτρας. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο όταν ο Δήμος της Πάτρας λάβει την Πρωτοβουλία και έρθει σε θεσμική συμφωνία με τους καθηγητές και τα τμήματα των σχολών σε κάθε επίπεδο. Επίσης θέση μας είναι να αμείβονται και να επιστατούν οι καθηγητές και οι μελετητές σε όσες μελέτες εγκρίνονται και υλοποιούνται από τον Δήμο. Μια τέτοια εξέλιξη θα έδινε ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης του τόπου καθώς η έρευνα θα βρεί άμεση εφαρμογή στον χώρο που διεξάγεται. Φαντάζεστε τι σημαίνει αυτό και για τον ιδιωτικό τομέα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που θα προκύψουν στον ανταγωνισμό για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

ΙΔΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΩΝ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Είναι δεδομένο ότι περίπου κάθε 20 χρόνια έχουμε στην Δυτική Ελλάδα ένα τουλάχιστον μεγάλο σεισμό άνω των 5,5 Ρίχτερ. Επίσης γνωρίζουμε, ότι αυτός θα γίνει κοντά η μέσα στον Κορινθιακό η τον Πατραϊκό. Επομένως χρειαζόμαστε σοβαρή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα. Κτιριακές ενισχύσεις, κατεδαφίσεις, ελέγχους. Η περιοχή μας είναι ένα παγκοσμίου ενδιαφέροντος φυσικό γεωλογικό εργαστήρι. Ενδείκνυνται οι μελέτες συμπεριφοράς των έμβιων οργανισμών σε ξηρά και θάλασσα και των φυσικών φαινομένων που προηγούνται ενός σεισμού σε θερμοκρασία, μαγνητικά κύματα, ηλεκτρικά σήματα, ακτινοβολία, έκλυση ραδονίου, μορφολογικές αλλαγές και μετατοπίσεις του εδάφους (200 περίπου καταμετρημένα ενδεχόμενα). Όλα τα μεγάλα γεωδυναμικά ινστιτούτα θα συνεργαστούν.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ                                                                                                                       

Η αναθεώρηση και άμεση αναπροσαρμογή της πολιτικής προστασίας είναι άμεσο για τον Δήμο Πατρέων. Είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με τις δυνατότητες μας. Ένα κέντρο ελέγχου σύγχρονο και με επιχειρησιακή ακτινωτή διάταξη και σύστημα ενδοεπικοινωνίας θα μας καταστήσει πρωτοπόρους στην διαχείριση κρίσεων. Σχετικό ανάλογο υπόβαθρο έχει μόνο η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Να αποκτήσουμε την σύγχρονη,  εξελισσόμενη τεχνολογική υποδομή.    

ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ                                                                           

Ένα ακόμη πρακτικό παράδειγμα πως μπορεί ο Δήμος να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση επιστημονικών και επαγγελματικών κλάδων. Είμαστε μια χώρα που φιλοξενεί στα εδάφη της 6.000 μοναδικά είδη φυτών. Που στο Παναχαϊκό ευδοκιμούν μερικά από τα σπάνια από αυτά. Θέση μας είναι ότι, ο φαρμακευτικός σύλλογος με τον σύλλογο του, πρέπει να διευκολυνθούν στην κατεύθυνση να καλλιεργήσουν σε χορτολιβαδικές εκτάσεις του Παναχαϊκού, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και να προχωρήσει στη μεταποίηση τους, ως φυτικών προϊόντων υγείας. Έτσι θα τους προσδώσει προστιθέμενη αξία. Επίσης μπορούμε να βοηθήσουμε στην ανασυγκρότηση του συνεταιρισμού μελισσοκόμων, παρέχοντας κάθε διευκόλυνση και προστατευόμενους χώρους εποχιακής εγκατάστασης των κυψελών και των εργαλείων τους και μιας κοινής σύγχρονης μονάδας τυποποίησης.                                                      

Η Έξυπνη Τεχνολογικά Πόλη

Είναι πλέον διεθνής υπόθεση, ας παραδειγματιστούμε με τις ΗΠΑ που κάνουν ετήσια συνέδρια των έξυπνων πόλεων που καινοτομούν και βραβεύουν τις καλύτερες από αυτές. Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αποδέχθηκε την εισήγηση μας (16 Οκτωβρίου 2017) και προχωρά στην σύμβαση με τον Δήμο Πατρέων παρέχοντας τεχνολογία ψηφιακού μετασχηματισμού. Δίχως Ψηφιακή (digital) ταυτότητα σήμερα δεν υπάρχε
...

Search