GASTRONOMY

Γεμιστό κοτόπουλο στη γάστρα

Υλικά Συνταγής

    1 κοτόπουλο
    3 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο
    1/2 κιλό συκωτάκια πουλιών
    1/2 φλ. κουκουνάρι
    12 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
    2 φλ. ρύζι
    1/2 φλ. κρασί λευκό
    1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    1/2 φλ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι
    1 πρέζα ρίγανη
    1 λεμόνι (ξύσμα)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το κοτόπουλο στη γάστρα, βράζοντας το κοτόπουλο σε κατσαρόλα για 4΄.

Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄. Προσθέτουμε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5΄. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι και 3 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρουφήξει το ζωμό και το ρύζι να είναι σπυρωτό. Ρίχνουμε στη γέμιση τα κάστανα κομμένα στη μέση και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε το κοτόπουλο και το ράβουμε. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε γάστρα και γύρω γύρω βάζουμε ό,τι περίσσεψε από τη γέμιση. Ρίχνουμε 1/2 φλ. κονιάκ. Αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200οC για 40΄. Χαμηλώνουμε στους 170οC και ψήνουμε για 1 ώρα ακόμα. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

argiro.gr

 

Search