ΕΛΛΑΔΑ

Αποφασίζει το ΣτΕ για τον Τούρκο αξιωματικό

Αυτή την εβδομάδα θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η τύχη των οκτώ Τούρκων που έφτασαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα  και αιτούνται άσυλο.

Η απουσία του Τούρκου από την δικαστική αίθουσα ήταν αυτή που οδήγησε στην μη ολοκλήρωση της διαδικασίας καθώς στην επόμενη συνεδρίαση ο αξιωματικός αναμένεται να διατυπώσει ο ίδιος τις θέσεις του.

Η συγκεκριμένη δίκη αφορά στο κυβερνητικό αίτημα να ανασταλεί η χορήγηση του ασύλου που είχε δοθεί στον Τούρκο μέχρι να  συζητηθεί η κυρία προσφυγή ακύρωσης της σχετικής απόφασης η οποία έχει προσδιοριστεί στην  Ολομέλεια  του ΣτΕ την 4η Μαΐου 2018.

Το δημόσιο τάχθηκε, σήμερα, υπέρ της αναστολής ενώ υπήρξε επίκληση της μομφής εκ μέρους των Τούρκων πως «πήρε τα όπλα κατά μιας εκλεγμένης κυβερνήσεως».

Από την πλευρά τους οι νομικοί παραστάτες του αξιωματικού  αντέτειναν ότι ο εντολέας τους αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση που του αποδίδουν συμπληρώνοντας πως «εκλεγμένη ήταν και η κυβέρνηση υπό τον Χίλτερ». «Αυτό δεν αντανακλά και την ύπαρξη κράτους δικαίου, κάτι το οποίο ήδη δέχτηκε απολύτως ο Άρειος Πάγος» είπαν χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη στο ΣτΕ γίνεται με τις διαδικασίες της «πρότυπης δίκης»  και η απόφαση που θα εκδοθεί θα αφορά ουσιαστικά και τους οκτώ αξιωματικούς.

Search