GASTRONOMY

Ρεβίθια με θαλασσινά και πιπεριές

Γρήγορο γεύμα και νόστιμο για δύο, με άρωμα θάλασσας και μαροκινές νότες, το φαγητό "ρεβίθια με θαλασσινά και πιπεριές"!

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150 gr μύδια
  • 150 gr καλαμαράκια
  • 150 gr γαρίδες
  • 400 gr ρεβίθια βρασμένα
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 gr ντοματίνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 400 ml ζωμός λαχανικών
  • μαϊντανός, βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψήσε τις πιπεριές στο φούρνο και μετά κόψ’ τες σε λεπτές λωρίδες.
  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε μία κουταλιά ελαιόλαδο και τσιγάρισε ελαφρώς το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο.
  • Πρόσθεσε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σόταρε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βάλε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και τα ρεβίθια, αλάτισε καλά, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε.
  • Σε ένα τηγάνι πρόσθεσε όλα τα θαλασσινά με μια κουταλιά λάδι και σόταρέ τα μέχρι να μαγειρευτούν.
  • Ρίξε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια και πασπάλισε το φαγητό με το μαϊντανό και το βασιλικό.
  • Πρόσθεσε και τις ψητές πιπεριές και ράντισε με λίγο χυμό λεμονιού.

TLife.gr

Search