ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις στο λιμάνι της Πάτρας- Ανάμεσά τους και μητέρα με παιδί

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι συλλήψεις στο λιμάνι της Πάτρας. Οι περισσότερες αφορούν άτομα που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Μάλιστα κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν μαζί με ένα ανήλικο παιδί και τη μητέρα του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό οι λιμενικοί συνέλαβαν το βράδυ δυο αλλοδαπούς, ηλικίας 27 και 35 ετών επειδή κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Νωρίτερα, το απόγευμα συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 18 ετών.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με την άμεση συνέργεια του 30χρονου, ο οποίος θα τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του.

Ακόμα, στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 24, 21, 62 και 40 ετών αντίστοιχα, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό τον 24χρονο και συνεπιβάτες την 21χρονη και την 62χρονη, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού την 40χρονη και το ανήλικο τέκνο της, για τους οποίους ο 24χρονος επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να τους μεταφέρουν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα και τα ανωτέρω έγγραφα.

 

Search