ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταβιβάστηκε το πατρικό σπίτι του Γ.Παπανδρέου στο Καλέντζι-Στο Δήμο Ερυμάνθου

Μεταβιβάστηκε στον Δήμο Ερυμάνθου το διατηρητέο πατρικό σπίτι του Αχαιού Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, στο Καλέντζι.  Πιο συγκεκριμένα,  υπογράφηκε συμβόλαιο από τον Δήμαρχο Ερυμάνθου και τον τελευταίο εκ των ιδιοκτητών του ακινήτου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ερυμάνθου:

Μεταβιβάστηκε στο Δήμο Ερυμάνθου, μετά την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου από το Δήμαρχο Ερυμάνθου και τον τελευταίο εκ των ιδιοκτητών του, η χαρακτηρισμένη διατηρητέα πατρογονική οικία του αείμνηστου Αχαιού Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, στην Τ.Κ. Καλεντζίου.

Η αγορά του ιστορικού αυτού κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Καλεντζιώτες και τους επισκέπτες του χωριού, χρηματοδοτήθηκε μετά από σχετική πρόταση του Δήμου από το Πρόγραμμα «Απόκτηση Διατηρητέων Κτιρίων» που υλοποιεί το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενέργειας – Κλιματικής Αλλαγής.

Μετά την υπογραφή του Συμβολαίου με το οποίο ο Δήμος Ερυμάνθου αποκτά την κυριότητα του κτιρίου, ο Δήμαρχος Θάνος Καρπής δήλωσε:

«Τόσο προσωπικά ως Δήμαρχος του Δήμου που γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, όσο και συνολικά ως Δήμος, πιστεύω ότι είχαμε ιστορικό χρέος και καθήκον προς τον αείμνηστο «Γέρο της Δημοκρατίας» και τους συγχωριανούς του, να μεριμνήσουμε για την απόκτηση του ιστορικού αυτού σπιτιού με σκοπό, εκτός των άλλων, την προστασία του και την αξιοποίησή του.

Δίχως όμως την καθοριστική συμβολή του «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ» και του Προγράμματος που υλοποιεί για την προστασία των ιστορικών και διατηρητέων κτιρίων, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο, γι’ αυτό θέλω να σημειώσω τη θετική του στάση και να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ανταπόκρισή του χρηματοδοτώντας την αγορά του κτιρίου.

Είμαι βέβαιος ότι δικαιωμένοι και ικανοποιημένοι από τη θετική αυτή εξέλιξη, αισθάνονται και οι κάτοικοι του Καλεντζίου και της ευρύτερης περιοχής και ιδίως εκείνοι που προσπάθησαν στο παρελθόν για την απόκτησή του».

Search