GASTRONOMY

Πρασόπιτα, χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα, πεντανόστιμη. Επιλέξτε αγνά προϊόντα και καλό ζαμπόν.

Υλικά

    2 πράσα
    400 γραμμάρια πατάτες
    4 φέτες ζαμπόν ποιοτικό
    1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
    Φρέσκο μαϊντανό
    1/4 φλυτζανιού γάλα
    1/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
    2 σκελίδες σκόρδο
    Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

    Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
    Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψάκι ή πυρέξ
    Σε μπολ αναμείξτε το γάλα, την κρέμα, αλάτι και πιπέρι
    Πλύντε καλά, στεγνώστε και ψιλοκόψτε τα πράσα -Κόψτε λεπτό το ζαμπόν -Κόψτε σε ροδέλες τις πατάτες
    Με λίγο ελαιόλαδο ροδίστε, σε τηγάνι, πρώτα το ζαμπόν, προσθέστε τα πράσα, τα σκόρδα και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Για 5-6 λεπτά
    Στο πυρέξ στρώστε πρώτα λίγες πατάτες -Συνεχίστε με όλο το μείγμα πράσα-ζαμπόν -Κλείστε με τις υπόλοιπες πατάτες από πάνω
    Απλώστε παντού το μείγμα γάλακτος, γαρνίρετε από πάνω με το τυρί
    Ψήστε στο φούρνο για 45-50 λεπτά ώσπου να χρυσίσουν καλά οι πατάτες

Search