ΕΛΛΑΔΑ

Από κοινού εξετάζονται οι εκτελέσεις του Στεφανάκου και στο Περιστέρι

Στο ίδιο «κάδρο» με τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου τοποθετούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τη μαφιόζικη εκτέλεση ενός 61χρονου σεσημασμένου τα μεσάνυχτα της Κυριακής, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στο Περιστέρι.

Ηταν 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν οι απανωτοί πυροβολισμοί αναστάτωσαν τους κατοίκους της οδού Τρεμπεσίνας, στη συμβολή της με τη Θηβών. Ενας άγνωστος άνδρας, ο οποίος κινούνταν πεζός, προσέγγισε με γρήγορα βήματα τον 61χρονο που είχε σταματήσει με τη μοτοσικλέτα του λίγα μέτρα από το σπίτι του και άρχισε να τον γαζώνει με ένα αυτόματο πιστόλι των 9 χιλιοστών.

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 61χρονος στο Περιστέρι

Τέσσερις από τις βολίδες τραυμάτισαν τον άτυχο άνδρα στο κεφάλι και στον θώρακα, ενώ ο οπλοφόρος, μόλις είδε τον 61χρονο να πέφτει νεκρός, απομακρύνθηκε με γοργό βήμα από το σημείο και εξαφανίστηκε.

Δικογραφία

Ο Γ. Π. είχε απασχολήσει τις Αρχές το 2010, όταν περιλήφθηκε στη μεγάλη δικογραφία που είχε σχηματίσει η Δίωξη Εκβιαστών και στην οποία φιγουράριζαν στην πρώτη σειρά τα ονόματα του Βασίλη Στεφανάκου και δύο φερόμενων συνεργών του που πλέον εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης. Η εμπλοκή του τότε αφορούσε εισπράξεις «σπασμένων» επιταγών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις εμφανιζόταν να έχει λειτουργήσει ως εισπράκτορας του «κεφαλικού φόρου» που φέρεται ότι είχε επιβάλει εκβιαστικά η ομάδα των νονών σε δεκάδες ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στην Αττική. Μάλιστα, εκείνη την εποχή οι αστυνομικοί είχαν υποκλέψει συνομιλίες του με το δεξί χέρι γνωστού βαρυποινίτη, ο οποίος στη συνέχεια αποσχίστηκε από τη συγκεκριμένη ομάδα.

Το τελευταίο διάστημα ο 61χρονος είχε καταδικαστεί για παραβάσεις του νόμου περί επιταγών, ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν το όνομά του είχε εμπλακεί και σε υπόθεση ναρκωτικών. Για όλους αυτούς τους λόγους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την έρευνα για την εν ψυχρώ εκτέλεσή του εξετάζουν το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη ενέργεια να έχει άμεση σχέση με τη δολοφονία του Στεφανάκου.

Search