ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μια τελετή εξπρές ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης (video)

Σε μία σύντομη τελετή ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού, ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης.

Με μια τελετή εξπρές, λόγω του πολιτικού και όχι του θρησκευτικού όρκου, ολοκληρώθηκε μέσα σε 10 λεπτά η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, μετά τον μίνι ανασχηματισμό της Τετάρτης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι περισσότεροι από τα νέα μέλη της κυβέρνησης προσήλθαν λίγο πριν από τις 12:20 ανάμεσά τους και ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις. Στις 12:40 η τελετή έλαβε τέλος.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον Γιάννη Δραγασάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο του Υπουργείου Οικονομίας.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, η τελετή παράδοσης - παραλαβής των αρμοδιοτήτων του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής από το Γιάννη στον Δημήτρη Βίτσα  θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι.

Search