ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η εργοδοτική αυθαιρεσία στο μεγαλείο της! - Περιπτεράς υποχρέωνε την έγκυο υπάλληλό του να κάθεται σε ξύλα

Μία ακόμα κραυγαλέα περίπτωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά από σχετική καταγγελία γυναίκας που εργαζόταν ως υπάλληλος σε κεντρικό περίπτερο της Πάτρας. Η γυναίκα βίωνε τον απόλυτο "εργασιακό μεσαίωνα" από το 2014 έως και σήμερα. Ήταν ασφαλισμένη μερικώς , ενώ εργαζόταν πλήρες ωράριο, οι συνθήκες εργασίας  ήταν άθλιες,  ενώ το ποτήρι ξεχείλισε μόλις έμεινε έγκυος! 

Ο εργοδότης για να την "τιμωρήσει¨ και να την εξαναγκάσει σε παραίτηση της πήρε την καρεκλα που υπήρχε εντός του περιπτέρου και της έβαλε μια σανίδα να κάθεται.  Η γυναίκα γέννησε πρόωρα και βέβαια ούτε λόγος για επιδόματα μητρότητας και δώρα. Το περιστατικό καταγγέλεται από τον γνωστό συνδικαλιστή - εμπορουπάλληλο Βασιλη Παπασημακόπουλο στον οποίο απευθύνθηκε η γυναίκα για να βρει λύση. Μάλιστα ο ίδιος την πήρε απ το χέρι και πήγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας. Εκεί έγινε η καταγγελία και υπήρξε προσφυγή στο συνήγορο του πολίτη η οποία θα εκδικαστεί στις 27 Μαρτίου.

Όπως δήλωσε στο achaianews ο συνδικαλιστής Βασίλης Παπασημακόπουλος(φωτο) : "Είναι πολλά τα περιστατικά και δυστυχώς προσβάλουν την πόλης της Πάτρας. Σε εργασιακά ζητήματα είμαστε 50 χρόνια πίσω , οι εργαζόμενοι προσπαθούν να βρουν ταξικό συνδικάτο να "ακουμπήσουν" και να βρουν στήριξη, αλλά φοβούνται αντίποινα από τους εργοδότες. Η παράκλησή μου ειναι να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα για να αποτρέψουν την εργοδοτική αυθαιρεσία".

Search