ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκίνηση Μουζάλα στην παράδοση του υπουργείου (video)

Με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, ο απερχόμενος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, παρέδωσε τη θέση του στον Δημήτρη Βίτσα, επισημαίνοντας ότι το μεταναστευτικό που ζει η χώρα μας είναι ιστορικό μέγεθος.

Ο κ. Μουζάλας, ενώ είχε προετοιμάσει σημειώσεις για τα 2,5 χρόνια της θητείας του στο υπουργείο, προτίμησε να μην τις διαβάσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «έχω εδώ διάφορα γραμμένα, χέστα δεν μπορώ τώρα να σας πω τέτοια πράγματα».

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Νομίζω ότι αυτό που θα ήθελα να σας πω είναι ότι μέσα σε αυτά τα 2,5 χρόνια μας συνέβη ιστορία. Αυτό που έλεγε ο Κλίντον "είναι η οικονομία, ηλίθιοι" σε εμάς ισχύει ότι "είναι η ιστορία, ηλίθιοι". Όταν ανέλαβα σας είπα, όποιος γνωρίζει τη μετανάστευση και αυτό εμένα με βοήθησε πάρα πολύ, ξέρει ότι στο τέλος η μετανάστευση θα τον ταπεινώσει. Και έτσι νομίζω ότι μπόρεσα έχοντας αυτή τη γνώση, να αντέξω αυτή την προσπάθεια που έκανα με τόσο κόσμο μαζί τα τελευταία 2,5 χρόνια. Γιατί η μετανάστευση που ζούμε είναι ιστορικό μέγεθος. Εχω εδώ διάφορα γραμμένα, χέστα δεν μπορώ τώρα να σας πω τέτοια πράγματα».

«Ο Δημήτρης Βίτσας δεν είναι απλά καλή επιλογή, αλλά η ιστορική συνέχεια της αντιμετώπισης του προσφυγικού» δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας.

Επίσης, ο κ. Μουζάλας ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, «οι οποίοι ενώ έτρεχε η ιστορία, με έβαλαν μέσα».

 

Search