ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιώργος Τελώνης: Να κάνουμε το All Star Game δική μας υπόθεση!

Παίρνω την πρωτοβουλία και καταθέτω τη συγκεκριμένη πρόταση, σε ανοιχτό διάλογο, έχοντας εδραιωμένη την πεποίθηση μέσα μου, σχεδόν ένα μήνα μετά τη διοργάνωση, ότι αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσουμε. Ότι αξίζει τον κόπο να μην το αφήσουμε εδώ, αλλά να το πάμε και ένα και δύο και δέκα βήματα πιο πέρα, πιο ψηλά.

Τo ALL STAR GAME του μπάσκετ μπορούμε να το κάνουμε δική μας υπόθεση. Υπόθεση της Πάτρας σε μόνιμη βάση. Να το προσπαθήσουμε, έστω. Με όλες τις δυνάμεις μας. Συντονισμένα και ενορχηστρωμένα.

Για να ‘μαι ειλικρινής, η σκέψη μπήκε στο μυαλό μου την επομένη μέρα της διεξαγωγής της μπασκετικής φιέστας στην Πάτρα. Βλέποντας  πόσο πολύ και πόσο θερμά ανταποκρίθηκε ο κόσμος, διαπιστώνοντας πόσο οργανωμένα και με πόσο μεράκι ασχολήθηκαν οι διοργανωτές και μένοντας εντυπωσιασμένος από την αρτιότητα του event, σκέφτηκα γιατί να μην τολμήσουμε να ζητήσουμε «εσαεί» τη διοργάνωση στην Πάτρα; Και το κατάλληλο γήπεδο έχουμε, ως Πάτρα, και πρόθυμους και ικανότατους παράγοντες έχουμε, για να εγγυηθούν την επιτυχία της διοργάνωσης και , το κυριότερο, ιδανικό μπασκετικό κοινό έχουμε, για να αποκτήσει η διοργάνωση μια ξεχωριστή και μόνιμη αίγλη.

Όταν, μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, διάβασα με μεγάλη μου χαρά ότι το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, μετά την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του ALL STAR GAME στην Πάτρα,  αποφάσισε την ένταξη του event στο ετήσιο καλεντάρι, με προσθήκη ακόμα πιο καινοτόμων ιδεών, τότε έπαψα να έχω και την παραμικρή αναστολή.

Αξίζει τον κόπο να το προχωρήσουμε.

Είμαι βέβαιος πως ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Προμηθέας, Βαγγέλης Λιόλιος, θα συμφωνήσει. Είμαι το ίδιο βέβαιος ότι και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα συνυπογράψει.

Είμαι βέβαιος πως και οι υπόλοιποι επίσημοι φορείς της πόλης θα υποδεχθούν την πρόταση θετικά, να υποβάλει η Πάτρα επίσημο αίτημα για τη διεξαγωγή σε μόνιμη βάση της διοργάνωσης στην πόλη μας.

Ολοι μαζί μπορούμε, αν θέλουμε και αν συμφωνήσουμε, να τα καταφέρουμε.

Αλλά μόνο όλοι μαζί. Ενδεικτικά:  το ΠΕΑΚ να παραχωρεί το «Δ. Τόφαλος», η δημοτική αρχή να αναλαμβάνει το κομμάτι της καθαριότητας  της εγκατάστασης και την εταιρία security, τα γραφεία ταξιδιών και τα μεγάλα τουριστικά γραφεία τις μεταφορές των συμμετεχόντων και άλλων υψηλών προσκεκλημένων του event, τα ξενοδοχεία της περιοχής τη φιλοξενία των ομάδων και των καλεσμένων, η Περιφέρεια και το Επιμελητήριο τη διοργάνωση παράλληλων δράσεων και τα ΜΜΕ την προβολή της διοργάνωσης.

Αν πάμε όλοι μαζί, ως Πάτρα, μπορούμε να τα καταφέρουμε, εφ’ όσον συμφωνήσουμε πως μας αξίζουν τέτοια eventς, πως τα έχουμε ανάγκη ως πόλη.

Και για να το προεκτείνω ακόμα περισσότερο, το όραμά μας πρέπει να απλωθεί. Η Πάτρα μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει κι άλλα events, αθλητικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού περιεχομένου, σε μόνιμη και σταθερή βάση. Εvents που θα εξελιχθούν σε σημεία αναφοράς για την πόλη. Όπως το Καρναβάλι, όπως το PICK, όπως το «Run Greece» . Εστω και μικρότερης εμβέλειας. Events που θα ωφελήσουν την πόλη σε μεγάλο βαθμό και επικοινωνιακά και τουριστικά, γιατί θα δίνουν τη δυνατότητα σε συγκεκριμένη μερίδα επισκεπτών να «κεντράρουν» και να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους στην Πάτρα σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Και το All Star Game είναι, κατά την εκτίμησή μου, μια πολύ ξεχωριστή και στοχευμένη αφορμή για να ξεκινήσει η Πάτρα να υιοθετεί μεγάλα events.

Να τα κάνει δική της υπόθεση, υπόθεσης όλης της πόλης.

Search