ΕΛΛΑΔΑ

Φόροι ΣΟΚ μέσα στο 2018!

Ως στόχο να βάλει στα κρατικά ταμεία, φόρους που υπερβαίνουν τα 48 δισεκατομμύρια ευρώ, έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών. Η σχετική απόφαση υπογράφεται από τον υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο και αναφέρονται αναλυτικά τα έσοδα, τα οποία πρέπει να φέρει στο κράτος η ΑΑΔΕ.

Σημειώνεται ότι το ποσό, που θα πρέπει να καλύψει μέσω της φορολόγησης η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, υπερβαίνει κατά 951 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο στόχο του 2017 και κατά 637 εκατ. ευρώ το στόχο του 2016.

Σύμφωνα λοιπόν με τη στοχοθέτηση του υπουργείου Οικονομικών τα έσοδα θα πρέπει να προέλθουν από:

    τη φορολόγηση των εισοδημάτων από περιστασιακή μίσθωση καταλυμάτων όπως είναι το Βooking και το AirBnB.
    την κατάργηση των μειωμένων φορολογικών και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Σημειώνεται ότι ήδη έχει αυξηθεί ο συντελεστής στα 26 από αυτά, ενώ από 1 Ιουλίου αυξάνεται και στα υπόλοιπα επτά.
    τις αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Υπενθυμίζουμε ότι από 1η Ιανουαρίου προβλέπεται ότι οι ασυνεπείς για νέες φορολογικές υποχρεώσεις, έστω και για μία ημέρα χάνουν τη ρύθμιση για παλαιότερες υποχρεώσεις.
    την περικοπή των φοροαπαλλαγών με την κατάργηση της έκπτωσης φόρου για φυσικά πρόσωπα, επιβάρυνση η οποία θα εμφανιστεί στα εκκαθαριστικά φορολογίας εισοδήματος.
    το φόρο διαμονής στα τουριστικά καταλύματα και στα ξενοδοχεία
    από την αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες

Search