ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάγκη αύξησης των σημείων πώλησης εισιτηρίων του Προαστιακού Πάτρας – Ρίου

Στο πρόβλημα προμήθειας εισιτηρίων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που κάνουν χρήση του τρένου αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Μεταφορών ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Οι χρήστες του Προαστιακού έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήρια μόνο από τους σταθμούς της Πάτρας και του Ρίου (όχι μετά την επιβίβαση στο συρμό) ή να προμηθευτούν μηνιαία κάρτα διαδρομής. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν είναι σε γνώση του το πρόβλημα και σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

"Προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών
Θέμα: Ανάγκη αύξησης των σημείων πώλησης εισιτηρίων του Προαστιακού Πάτρας - Ρίου

Παράπονα, εντάσεις και διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει το νέο σύστημα προμήθειας των εισιτηρίων για τον Προαστιακό σιδηρόδρομο που συνδέει την Πάτρα με το Ρίο. Οι πολίτες που κάνουν χρήση του τρένου διαμαρτύρονται για την αδυναμία προμήθειας εισιτηρίου πέραν των δύο υπαρχόντων σταθμών Πάτρας και Ρίου. Οι χρήστες του Προαστιακού έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήρια μόνο από τους σταθμούς της Πάτρας και του Ρίου (όχι μετά την επιβίβαση στο συρμό) ή να προμηθευτούν μηνιαία κάρτα διαδρομής. Έτσι όμως δυσκολεύεται ένας πολίτης που για παράδειγμα ανεβαίνει από την στάση της Αγυιάς και θέλει να μεταβεί στο κέντρο της Πάτρας, αφού δεν θα έχει τη δυνατότητα να επιβιβαστεί στον Προαστιακό, εάν δεν έχει προμηθευτεί εισιτήριο εκ των προτέρων. Ακόμα πιο δύσκολο θα είναι για έναν κάτοικο του Αγίου Βασιλείου, ο οποίος θα πρέπει να πάει στο σταθμό του Ρίου για να αγοράσει εισιτήριο. Αποτελεί λοιπόν, κοινό αίτημα των κατοίκων να αυξηθούν τα σημεία πώλησης και ταυτόχρονα να λειτουργήσουν κοντά στις στάσεις.
Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Είναι σε γνώση του το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και ταλαιπωρεί τους πολίτες της Πάτρας; Αν ναι , για ποιο λόγο δεν αντιμετωπίστηκε μέχρι σήμερα το πρόβλημα;
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να αυξηθούν τα σημεία πώλησης και να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι κάτοικοι που κάνουν χρήση του Προαστιακού σιδηρόδρομου Πάτρας – Ρίου;"

 

Search