GASTRONOMY

Ρεβίθια με θαλασσινά και πιπεριές

Γρήγορο γεύμα για δύο με άρωμα θάλασσας και μαροκινές νότες

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150 gr μύδια
  • 150 gr καλαμαράκια
  • 150 gr γαρίδες
  • 400 gr ρεβίθια βρασμένα
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 gr ντοματίνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 400 ml ζωμός λαχανικών
  • μαϊντανός, βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψήσε τις πιπεριές στο φούρνο και μετά κόψ’ τες σε λεπτές λωρίδες.

Σε μια κατσαρόλα ζέστανε μία κουταλιά ελαιόλαδο και τσιγάρισε ελαφρώς το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο.

Πρόσθεσε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σόταρε μέχρι να μαλακώσουν.

Βάλε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και τα ρεβίθια, αλάτισε καλά, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε.

Σε ένα τηγάνι πρόσθεσε όλα τα θαλασσινά με μια κουταλιά λάδι και σόταρέ τα μέχρι να μαγειρευτούν.

Ρίξε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια και πασπάλισε το φαγητό με το μαϊντανό και το βασιλικό.

Πρόσθεσε και τις ψητές πιπεριές και ράντισε με λίγο χυμό λεμονιού.

Search