ΕΛΛΑΔΑ

Χημικά και ξύλο έξω από συμβολαιογραφείο στην Καποδιστρίου με τρεις τραυματίες (BINTEO)

Ένταση, χημικά και ξύλο το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Καποδιστρίου 18, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ λιποθύμησε ένα άτομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί τρία άτομα.

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του κινήματος «Δεν πληρώνω» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Όπως δήλωσε στο enikos.gr ο Δημήτρης Στρατούλης, τα αίματα άναψαν όταν η αστυνομία είπε στους διαδηλωτές ότι στο συμβολαιογραφείο θα έπρεπε να ανέβουν μόνο ο ίδιος και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Εκείνοι αρνήθηκαν, καθώς είχαν ζητήσει να ανέβει αντιπροσωπεία, που θα περιελάμβανε οπωσδήποτε κάποιο μέλος από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο όταν ένας ένοικος της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το γραφείο, θέλησε να μπει σε αυτήν και εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τότε, όπως αναφέρει το μέλος της ΛΑΕ, προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και στους αστυνομικούς, που άρχισαν να απωθούν τους διαδηλωτές.
Νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν συμβολαιογραφικό γραφείο σε κτήριο της Σταδίου πραγματοποίησαν δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Οι διαδηλωτές φωνάζουν, μεταξύ άλλων, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και  «εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού του βιός».

Συγκρούσεις διαδηλωτών με ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Ίωνος Δραγούμη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς και αστυνομικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τα μέλη του Συντονισμού έφτασαν έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται συμβολαιογραφικό γραφείο, το οποίο όπως αναφέρουν, θα διενεργήσει δύο ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Search