ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα το «Τίμιο Ξύλο» από τα Ιεροσόλυμα- Πλήθος πιστών και συγκίνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα - ΦΩΤΟ

Έφτασε στην Πάτρα το Τίμιο Ξύλο από τον ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Η υποδοχή του έγινε  στο προαύλιο του Ναού του Αγίου Ανδρέα  με κωδωνοκρουσίες σε κλίμα συγκίνησης από τους πιστούς αλλά και τους ιερείς.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που συνοδεύει το Τίμιο Ξύλο στην Πάτρα είναι ο Καλαβρυτινός στην καταγωγή Μητροπολίτης Φιλαδελφείας στο Αμμάν της Ιορδανίας και μέλος της Αγιοταφιτικής αδελφότητας στα Ιεροσόλυμα κ.κ. Βενέδικτος Τσεκούρας.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του – καλωσόρισμα ανέφερε μεταξύ άλλων :

«Είναι μεγάλη δωρεά να φυλάσσουμε τον Σταυρό του Πρωτοκλήτου, και συνάμα η πόλη των Πατρών μαζί με το Σταυρό του Πολιούχου της Αγίου Ανδρέου να υποδέχεται και να γονατίζει μπροστά στον Τίμιο Σταυρό του Ιησού Χριστού»

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Στην Πάτρα θα βρίσκεται από σήμερα το «Τίμιο Ξύλο» από τα Ιεροσόλυμα, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών, το Ιερό Κειμήλιο θα αφιχθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στις 5:30 το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός μέχρι τις 15 Μαρτίου από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

 

Search