ΕΛΛΑΔΑ

Οκτώ στα δέκα ακίνητα που πουλήθηκαν σε πλειστηριασμούς αγοράστηκαν από τράπεζες!

Οκτώ στα δέκα ακίνητα που βγάζουν σε πλειστηριασμό οι τράπεζεςs αγοράζονται από τιs ίδιεs, καθώs οι τιμέςs εκποίησης δεν προκαλούν το ενδιαφέρον ιδιωτών αγοραστών. Το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον 250 ακίνητα έχουν περιέλθει στην κυριότητά τουs, ενώ σημαντικόs αριθμόs πέρασε στιs τράπεζεs με πρωτοβουλία του οφειλέτη, που αποδέχεται να αποποιηθεί το ακίνητο προκειμένου να εξοφλήσει το σύνολο ή μέροs τηs οφειλής.

Η καθυστέρηση στην ουσιαστική ενεργοποίηση των πλειστηριασμών έχει συσσωρεύσει έναν τεράστιο αριθμό ιδιοκτησιών προs εκποίηση και πλέον οι τράπεζεςs υποχρεώνονται να διαθέσουν μαζικά όχι μόνο βιομηχανικόixά ή εμπορικά ακίνητα, αλλά και οικόπεδα, σπίτια, ακόμα και χώρους στάθμευσης .Τα νέα ακίνητα προστίθενται στα 15.000 που ήδη διαθέτουν οι τράπεζες,οι οποίεςs μετατρέπονται στις μεγαλύτερες εταιρείεςs real estate τηsχώραs.

Προs το παρόν ευελπιστούν πως θα πουλήσουν σε καλύτερες τιμέs από τιs τιμέςs στις οποίες εκποιούνται σήμερα περιμένοντας πωs σταδιακά η κατάσταση στην αγορά ακινήτων Θα ομαλοποιηθεί και ότι στο μέλλον Θα υπάρξει ζήτηση για αυτά τα ακίνητα. Ομωs, το μεγάλο διαχειριστικό κόστοςs, η υψηλή φορολογία και βέβαια η προοπτική μιας παρατεταμένηs ασθενικής ανάπτυξης των τιμών προβληματίζουν έντονα τουs τραπεζίτες.


Πηγή: kathimerini.gr

 

Search