ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα για το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πάτρα

Ευρεία σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα  και συγκεκριμένα στο αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μέχρι το τέλος της εβδομάδας με θέμα το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πάτρα σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Best tv Αχαΐας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το παρόν στην σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Δευτέρα το  βράδυ επτά πολιτιστικοί σύλλογοι. Οι κάτοικοι που ζουν γύρω από την περιοχή του Νέου Λιμανιού της Πάτρας ζήτησαν από τους εμπλεκόμενους να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει στην περιοχή και δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζόυλης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος ,η Αναστασία Τογιοπούλου  Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για ζητήματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων,  ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς  , ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Τώρα για την Πάτρα Ανδρέας Φίλιας , ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Πάτρα η δική μας Πόλη" Νίκος Τζανάκος,  ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης Νέα Πόλη  Νικόλαος Θεοδωρόπουλος , ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές ,ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας,  ο Πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών επαγγελματικών φορτηγών οχημάτων Δ.Χ. Ν. Αχαΐας και περιχώρων Διονύσιος Πλέσσας.

Τα τελευταία γεγονότα που έγιναν, ο πετροπόλεμος με τους λιμενικούς και οι συνεχείς ταραχές που γίνονται λόγω της αυξημένης μεταναστευτικής ροής στην Πάτρα, έχουν κάνει αρκετούς κατοίκους να πάρουν θέση απέναντι στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι κάτι πρέπει να γίνει από την πολιτεία.
Όπως υποστηρίζουν, η αύξηση του αριθμού των μεταναστών τους τελευταίους μήνες έχει «αγριέψει» την κατάσταση, καθώς πέρα από τις μαζικές εξορμήσεις που κάνουν στο νέο λιμάνι, τα επεισόδια μεταξύ τους είναι καθημερινά, ενώ σαν μην έφταναν όλα αυτά έχουν παρατηρηθεί και ορισμένα κρούσματα παραβατικότητας.
Οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από την ΑΒΕΞ και το πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου, όπου διαμένουν κάτω από δύσκολες συνθήκες δεκάδες μετανάστες που περιμένουν με την πρώτη ευκαιρία να ταξιδέψουν λαθραία, βλέπουν το δράμα των ανθρώπων αυτών, το νιώθουν, όμως από την άλλη δεν είναι υποχρεωμένοι να ζουν υπό συνθήκες τρόμου.
Ο τρόμος αυτός έχει γίνει πλέον μόνιμος όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι στην παραλιακή και στις νότιες περιοχές της Πάτρας και για τον λόγο αυτό ζητούν λύση εδώ και τώρα.  

Search