ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις από τα κόμματα για την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τον Αμβρόσιο

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αθωώθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου. Η αθωωτική απόφαση προκάλεσε οργή που εκφράστηκε τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και με ανακοινώσεις από τα κόμματα.

ΣΥΡΙΖΑ: ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ

«Η αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των διακρίσεων καλά κρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Γιατί δεν ήταν μόνο ότι αθωώθηκε για χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ενάντια στους ομοφυλόφιλους, που αποτελούν προκλητική παραβίαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση σε βία ή μίσος, αλλά και το γεγονός ότι το Δικαστήριο ανέχθηκε να επαναληφθεί ενώπιόν του κήρυγμα μίσους και να μην σταθμίσει καν την ομολογία του Μητροπολίτη ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει όχι μόνο λεκτική, αλλά και σωματική βία.

Κανένας απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας από τη δικαιοσύνη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα, το μίγμα γίνεται τόσο εκρηκτικό, ώστε η δικαιοσύνη να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της» καταλήγει η ανακοίνωση.


H ANTΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συγκεκριμένα η κ. Αναγνωστοπούλου έγραψε στην σελίδα της στο facebook: Ο κ. Αμβρόσιος αθώος!!! Τι έκανε ο άγιος ιεράρχης; Τους σκότωσε τους ""ανωμαλους "; Απλώς κάλεσε το θεόπνευστο πλήθος να τους λιντζάρει. Χαράς το πράγμα. Θα μπορούσε να έχει όπλο, όπως είπε κι ο ίδιος. Ποιον θα ακούσει η Δικαιοσύνη: τον κάθε "ανώμαλο ή τον Άγιο; Βεβαίως τον Άγιο. Καληνύχτα Ελλάδα. Κοιμήσου ήσυχη. Ο Άγιος μετά Σου.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: «Πρωτοφανής και ντροπιαστική η απόφαση του δικαστηρίου για τον Αμβρόσιο»


Εχθές, Πέμπτη 15 Μαρτίου, εκδικάστηκε η μήνυση που είχαν καταθέσει εννέα πολίτες, ενάντια στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο, για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος λόγω των χυδαίων δηλώσεων του απέναντι σε συνανθρώπους μας.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει τον Μητροπολίτη χωρίς να έχει γίνει γνωστό το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης, που αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καταφέρεται συστηματικά εναντίον των ομοφυλόφιλων, των άθεων, των μεταναστών, των αριστερών και γενικά εναντίον όσων δεν ζουν με βάση τις υποδείξεις του, ενώ με τις δηλώσεις του δεν δίστασε να στιγματίσει και ψυχικά πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Μπορεί το δικαστήριο με μια προτωφανή και ντροπιαστική απόφαση να τον αθώωσε, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και τα ακραία ρατσιστικά και μισαλλόδοξα κηρύγματα του ωστόσο πρέπει να απομονωθούν από τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία, μέσα από τους αγώνες για έναν κόσμο που θα τους χωράει όλους, έναν κόσμο με δημοκρατία, δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα.


Εμείς ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είμαστε στο πλάι όσων βιώνουν καθημερινά στη ζωή τους τον ρατσισμό και τον κοινωνικό στιγματισμό, όπως η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και οι μετανάστες και θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για έναν κόσμο χωρίς Αμβρόσιους.

 

ΚΙΔΗΣΟ: ΛΟΓΟΣ ΜΙΣΟΥΣ

Ανακοίνωση για την αθώωση του Μητροπολίτη εξέδωσε και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

«Ο λόγος μίσους του μητροπολίτη Αμβρόσιου, που επαναλήφθηκε επί τα χείρω εντός του δικαστηρίου, ενώπιον της έδρας, δεν φάνηκε αρκετός για την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου. Οφείλουμε να αναλογιστούμε αν δεν ήταν επαρκής ο νόμος, ή αν η τοπική έδρα δεν άντεχε να τον εφαρμόσει», αναφέρει το ΚΙΔΗΣΟ.


ΠΑΝΥΓΥΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Την ίδια ώρα την αθώωση του Αμβρόσιου πανηγύρισε στο twitter η Χρυσαυγίτισσα Ελένη Ζαρούλια (ΦΩΤΟ). Εξάλλου στο πλευρό του Αμβρόσιου βρέθηκε χθες στο δικαστήριο και ο ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης .


ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Σοκαριστικό είναι και το γεγονός ότι ο Αμβρόσιος στην «απολογία» του, επανέλαβε το κήρυγμα μίσους του για τους ομοφιλόφιλους, ενώ το πήγε και ένα βήμα παραπέρα καθώς όπως είπε:

«Το «φτύστε τους» είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε». Στη συνέχεια ο Αμβρόσιος πρόσθεσε: «Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο».

«Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται» φέρεται να πρόσθεσε ο Αμβρόσιος αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους κατά την απολογία του. Ο Μητροπολίτης ισχυρίστηκε επίσης ότι είναι τιμή του να βρίσκεται σε αυτή τη θέση…

Ο Αμβρόσιος μίλησε για αμαρτωλούς που δεν μετανοούν και αναρωτήθηκε λέγοντας: «και το κοράνι λέει να πολεμάτε τους απίστους αλλά δεν είδα να έχετε ευιασθησίες σε αυτό το θέμα» αναφερόμενος στους μηνυτές του…

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στην απολογία του υποστήριξε πως «κανένας δεν έφτυσε κανέναν και κανένας δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος».

 

Search