ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εξαφανίστηκαν οι δείκτες του άνθινου ρολογιού της πλ. Τριών Συμμάχων- Άγνοια δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος!

«Χαθήκανε του ρολογιού οι δείκτες» θα μπορούσε να είναι η παράφραση του διαχρονικού στίχου του Λευτέρη Παπαδόπουλου στο γνωστό τραγούδι του Μίμη Πλέσσα, ειδικά για την περίπτωση του άνθινου ωρολογίου της πλατείας Τριών Συμμάχων: Εδώ και μερικές μέρες οι ωροδείκτες και οι λεπτοδείκτες του πασίγνωστου συμβόλου της πόλης, λείπουν από τη θέση τους, αλλά το χειρότερο είναι ότι η Δημοτική Αρχή της Πάτρας …αγνοεί το θέμα!
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, ενημερώθηκε για το θέμα από το Achaia news.gr μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, αφού όπως παραδέχθηκε δεν γνώριζε καν, ότι λείπει το βασικό εξάρτημα από το άνθινο ρολόι της πόλης!
Μάλιστα υπέθεσε ότι ενδεχομένως να το έχει πάρει η εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση του μηχανισμού, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να είναι κατηγορηματικός.
Πάντως, οι διερχόμενοι από την πλατεία Τριών Συμμάχων κοιτούν με απορία το δίχως μηχανισμό άνθινο ρολόι και αναρωτιούνται πού βρίσκονται οι ωροδείκτες…
Μάλιστα ορισμένοι πολίτες υπέθεσαν ότι κάποιοι επιτίδειοι μπορεί να έκλεψαν τον μηχανισμό, προκειμένου να το εκμεταλλευτούν οικονομικά τα σιδερένια εξαρτήματα.
Όπως και ένα έχει όμως το θέμα, η αλήθεια είναι ότι το άνθινο ρολόι, για να ξαναγίνει άνθινο και κυρίως …ρολόι, θα πρέπει εκτός από τον μηχανισμό να αποκτήσει και πάλι λουλούδια και άνθη. Κάτι που θα πρέπει να φροντίσει σύντομα ο Δήμος Πατρέων, όταν με το καλό …επιστρέψουν οι ωροδείκτες στη βάση τους!

Το ρολόι της Τριών Συμμάχων όταν λειτουργούσε και ήταν πράγματι ...άνθινο (Φωτο αρχείου)

 

 

 

Search