GASTRONOMY

Παστουρμάς με αυγά σαγανάκι

Υλικά:

  • 1-2 αβγά, χωριάτικα κατά προτίμηση
  • 1-2 φέτες παστουρμά
  • 1 κ.σ. κοφτή γίδινο βούτυρο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τον παστουρμά σε μικρά κομματάκια. Αν τον θέλουμε ελαφρύ, χωρίς έντονη μυρωδιά, αφαιρούμε το εξωτερικό του. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον παστουρμά και τον σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σπάμε προσεχτικά τα αβγά, αλατίζουμε. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε συνεχώς τα αβγά με το βούτυρο για να ψηθεί ο κρόκος. Τη στιγμή που ο κρόκος θα σταθεροποιηθεί, κατεβάζουμε το σαγανάκι από τη φωτιά, χωρίς όμως να φτάσει να «σφίξει» ο κρόκος. Απολαμβάνουμε με φρέσκο ψωμί για… βούτες.

Search