ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Η Τουρκία λειτουργεί με λογικές Εξπρές του Μεσονυχτίου

Λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και όπως φαίνεται ο Πάνος Καμμένος θα πάει στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να υπάρχει καμία διαφωνία.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε λόγο για μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνω, σε ήπιους τόνους.

Παράλληλα, η κυρία Παπαδοπούλου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν σενάρια ρήγματος στη συγκυβέρνηση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κάτι που είχε πει και το πρωί από την Ανδραβίδα ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος. Ωστόσο αναφερόμενη στις διαφωνίες που υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν σε ζητήματα όπως το Σκοπιανό, η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, αλλά και η υπόθεση Σαββίδη, η εκπρόσωπος του κόμματος είπε:

«Δεν είμαστε εταίρος χωρίς άποψη. Έχουμε άποψη και θέση και την διατυπώνουμε». Μάλιστα τόνισε πως η θέση των ΑΝΕΛ για το Μακεδονικό παραμένει σταθερή.

Η κυρία Παπαδοπούλου είπε πως στη συνεδρίαση της ΚΟ συζητήθηκαν οι αντιπαραθέσεις των βουλευτών των ΑΝΕΛ με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε «όταν υπάρχει συμφωνία σε επίπεδο κορυφής, μπορεί να τραβηχτούν κάποια αυτιά».

Πρόσθεσε μάλιστα αναφερόμενη στους βουλευτές που ανεβάζουν τους τόνους ότι «σε ένα βαθμό είναι υγιές να υπάρχουν διαφωνίες».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή και αναφερόμενος στο φλέγον θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εκτίμησε ότι οι Τούρκοι ποινικά δεν μπορούν να το τραβήξουν πολύ. Εξήγησε μάλιστα ότι η ποινή για παράνομη είσοδο είναι έως 5 χρόνια και ότι για τέτοιες ποινές, 2 με 5 χρόνια, δεν μπαίνεις φυλακή, είναι με αναστολή.

Παράλληλα υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να κάνει κανείς πρόβλεψη για το πότε θα γυρίσουν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είτε η επιστροφή τους θα γίνει πολύ σύντομα, είτε θα αργήσει πάρα πολύ.

«Η Τουρκία λειτουργεί με λογικές Express Μεσονυχτίου», είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου του, ενώ επιμένοντας στα της ομηρίας υπενθύμισε ότι και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς μίλησε για ομηρεία σε κάποια συνέντευξή του.

«Δείτε τι συμβαίνει με τον πάστορα Μπράνσον», συνέχισε ο Πάνος Καμμένος για να προσθέσει ότι «δεν είναι γνωστό ότι θεσμοθετήθηκε ανταλλαγή ομήρων με προεδρικό διάταγμα, γι΄ αυτό μίλησα για ομηρεία … Λειτουργεί σε αυτή την κατεύθυνση και με τις ΗΠΑ κι αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, διευκρίνισε ωστόσο, ότι δεν έχει υπάρξει αίτημα για ανταλλαγή ξεκαθαρίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν κάνει ανταλλαγή».

Αναφερόμενος στους δύο στρατιωτικούς είπε ακόμη ότι για τους στρατιωτικούς «εμείς κρατάμε μια πολιτική που την κατεύθυνση τη δίνει ο πρωθυπουργός μέσω ΥΠΕΞ. Αλλο η στρατιωτική διπλωματία, που ενεργοποιούμε αντίστοιχα» διευκρίνισε, ενώ σημείωσε ότι δεν του αρέσει καθόλου αυτό που γίνεται με τα τηλέφωνα των στρατιωτικών.

Οσον αφορά το σημερινό περιστατικό με τον μεθυσμένο υπήκοο Τουρκίας που συνελήφθη στις Καστανιές, ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε ότι δεν είναι Κούρδος, όπως είχε γραφτεί και ότι βρίσκεται στον εισαγγελέα.

Τέλος, σε ότι αφορά στο Σκοπιανό, ο κ. Καμμένος επέμεινε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουν λύση που να εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία. «Δεν θα συνεναίσουμε ποτέ σε κάτι τέτοιο, είναι πάγια θέση μας, δεν το ψηφίζουμε», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι δεν πιστεύει ότι οι Σκοπιανοί θα αλλάξουν ποτέ το Σύνταγμά τους.

Search