GASTRONOMY

Τραγανά κουλουράκια κανέλας με κόκκινο κρασί

Υλικά Συνταγής

    2½ φλ. ελαιόλαδο
    1 φλ. κόκκινο κρασί
    ½ φλ. χυμός πορτοκάλι
    1½ φλ. ζάχαρη
    1 κ.σ. κανέλα
    1 κ.γλ. γαρύφαλλο
    1 πορτοκάλι (ξύσμα)
    1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
    περίπου1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει)
    2 κ.σ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
    ½ φλ. σουσάμι καβουρντισμένο


Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με λάδι, ρίχνοντας σε μία λεκάνη τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Με το σύρμα τ’ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό. Το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς επίσης το ξύσμα και το σουσάμι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.

Πλάθουμε σε πλεξίδα. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄.

 

Search