ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τις διαρρήξεις περιπτέρων

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους χθες στον Ανακριτή Πατρών οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στην Αττική από την Ασφάλεια της Πάτρας, ως μέλη σπείρας που έχει ρημάξει περιπτερα στην Πάτρα, τη Ναύπακτο και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα 36χρονο Έλληνα και έναν 16χρονο Αλβανικής υπηκόοητας που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, σε αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, που πραγματοποιήθηκε σε Νεα Φιλαδέλφεια και Ελευσίνα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και των νόμων περί όπλων και περί ασυρμάτων.

Στο πλαίσιο των ερευνων αναζητούνται ακόμα 9 άτομα - τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 27, 28 και 30 ετών, καθώς και δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 43 και 24 ετών - εκ των οποίων τα 6 έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι δράστες με έδρα την Αθήνα το τελευταίο εξάμηνο, εξορμούσαν με διαφορετική σύνθεση στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα και ανέπτυσσαν δράση στοχοποιώντας περίπτερα κυρίως στο κέντρο της πόλης, τις νυχτερινές ώρες. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, έχουν εξιχνιαστεί δεκαεπτά συνολικά περιπτώσεις διαρρήξεων περιπτέρων και επιχειρήσεων καπνικών προϊόντων στην Αττική, στη Πελοπόννησο, στη Δυτική και στη Στερεά Ελλάδα. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται περίπου στις 280.000 ευρώ.

 

Search