LIFE STYLE

Οι λεπτομέρειες για τον βασιλικό γάμο Harry-Markle

Από την ημερομηνία, μέχρι τους καλεσμένους, τη γαμήλια τούρτα και τις λεπτομέρειες της δεξίωσης, αυτά είναι όλα τα στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά για τον γάμο του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle:

Η ημερομηνία:

Ο γάμος θα γίνει στις 19 Μαΐου 2018. Το ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί ημέρα Σάββατο, κόντρα στην παράδοση που θέλει τους βασιλικούς γάμους να γίνονται εργάσιμες μέρες. Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton παντρεύτηκαν Παρασκευή και η Βασίλισσα Ελισάβετ με τον Φίλιππο Πέμπτη. Η τελετή προβλέπεται να αρχίσει στις 12:00, τοπική ώρα.

Η τοποθεσία:

Το ζευγάρι θα παντρευτεί στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor και όχι στο Αββαείο του Westminster, όπου έγινε ο γάμος του πρίγκιπα William και της Kate Middleton. Μετά τον γάμο, οι νεόνυμφοι θα κάνουν, μέσα σε άμαξα, μια διαδρομή 2 μιλίων μέσα στην πόλη του Windsor και θα επιστρέψουν στο Κάστρο. Στη συνέχεια, θα υπάρξει επίσημη δεξίωση στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου, τη μεγαλύτερη αίθουσα του Windsor Castle, ενώ το ίδιο βράδυ ο πατέρας του Harry, πρίγκιπας Κάρολος, θα παραθέσει ιδιωτική δεξίωση για το ζευγάρι, τους στενούς τους φίλους και τις οικογένειές τους στο Frogmore House, ένα από τα βασιλικά ακίνητα στην πόλη του Windsor.

Η τελετή:

Το μυστήριο του γάμου θα τελέσει ο αιδεσιμότατος David Conner, επικεφαλής στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ενώ ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Justin Welby, θα τελέσει την ανταλλαγή των όρκων.

Οι καλεσμένοι:

Η χωρητικότητα του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου είναι 800 άτομα, σαφώς μικρότερη από εκείνη των 2000 ατόμων του Αββαείου του Westminster, όπου έγινε ο γάμος του πρίγκιπα William με την Kate Middleton.

Κι ενώ είναι βέβαιο πως η Βασίλισσα Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα παραστούν στον γάμο, πέρα από αυτό, λίγα πράγματα έχουμε μάθει προς το παρόν σχετικά με τη guest list. Η Serena Williams, η Priyanka Chopra και η σχεδιάστρια Misha Nonoo είναι μερικές από τις διάσημες φίλες της Meghan Markle που αναμένεται να είναι παρούσες, ενώ ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, με τη σύζυγό του, Michelle, είναι μάλλον τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα που οι φήμες θέλουν να περιλαμβάνονται στη λίστα των καλεσμένων του γαμπρού.

Καλεσμένοι στο πάρκο του Πύργου του Windsor θα είναι όμως και 2640 «κοινοί θνητοί». Όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Kensington, στον γάμο θα είναι καλεσμένοι «νέοι άνθρωποι που έχουν επιδείξει ισχυρή παρουσία ή έχουν υπηρετήσει με κάποιον τρόπο την κοινότητά τους» αλλά και άτομα που προέρχονται από φιλανθρωπικούς οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζονται οι μελλόνυμφοι, μέλη της τοπικής κοινότητας του Windsor, μαθητές από δύο τοπικά σχολεία και άνθρωποι που είναι στην υπηρεσία του στέμματος. Οι 2640 τυχεροί πολίτες θα παρακολουθήσουν την άφιξη των μελλόνυμφων και των επίσημων προσκεκλημένων αλλά και την αναχώρηση του ζευγαριού με την άμαξα αμέσως μετά την τελετή.

Το νυφικό:

Οι οίκοι Roland Mouret, Erdem και Alexander McQueen είναι μερικοί από όσους έχουν αναφερθεί τους τελευταίους μήνες στα αμέτρητα δημοσιεύματα σχετικά με το νυφικό της πρώην σταρ της σειράς Suits. Πάντως, πριν το βρετανικό στοιχηματικό πρακτορείο Ladbrokes σταματήσει να δέχεται στοιχήματα για τον σχεδιαστή που έχει αναλάβει να δημιουργήσει το νυφικό της Meghan Markle, ο βρετανικός οίκος Ralph and Russo ήταν το ξεκάθαρο φαβορί. Τον συγκεκριμένο οίκο είχε διαλέξει η Meghan Markle για το φόρεμα των επίσημων πορτρέτων των αρραβώνων της με τον πρίγκιπα Harry.

Η τιάρα:

Η νύφη θα φορέσει πιθανότατα μια από τις πανάκριβες τιάρες της βασιλικής οικογένειας – και όλοι αναρωτιούνται αν τελικά θα διαλέξει την αγαπημένη τιάρα της πριγκίπισσας Diana, γνωστή και ως «The Cambridge Lover's Knot Tiara» ή τη διαμαντένια τιάρα Cartier της βασίλισσας Ελισάβετ που φόρεσε και η Kate Middleton στον δικό της γάμο. Φυσικά, θα μπορούσε επίσης να φορέσει μια καινούργια, custom made τιάρα, με την οποία θα πάει για άλλη μια φορά κόντρα στην παράδοση, ή να κάνει μια ακόμα πιο τολμηρή επιλογή και να μη φορέσει καμία. Πιθανό θεωρείται επίσης η Meghan Markle να διαλέξει την τιάρα που φορούσε η πριγκίπισσα Diana στον γάμο της με τον Κάρολο. Η γνωστή ως «The Spencer Tiara» δεν ανήκει στη Βασίλισσα, αλλά στην οικογένεια της Diana (αυτή τη στιγμή είναι στην κατοχή του αδερφού της, Earl) και αυτός θα μπορούσε να είναι άλλος ένας τρόπος για το ζευγάρι να τιμήσει τη μητέρα του Harry.

Η τούρτα:

Στην pastry chef Claire Ptak, ιδιοκτήτρια του Violet Bakery στο Λονδίνο, ανέθεσε το ζευγάρι την παρασκευή της γαμήλιας τούρτας, η οποία θα έχει γεύση λεμόνι και θα είναι διακοσμημένη με άνθη κουφοξυλιάς (ένα δέντρο που συναντάται συχνά στην αγγλική επαρχία). «Θα είναι καλυμμένη με κρέμα βουτύρου και στολισμένη με φρέσκα λουλούδια. Η Claire Ptak, που μεγάλωσε στην California, χρησιμοποιεί πάντα εποχιακά και οργανικά υλικά για τις τούρτες της» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

queen

Search