ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απόψε η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου για την 25η Μαρτίου

Μια μεγάλη συναυλία, ανοικτή στο κοινό, για τον εορτασμό της ΕθνικήςΠαλιγγενεσίας συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καιτο Πανεπιστήμιο Πατρών με το έργο του κορυφαίου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου:«Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» - Κοσμική Λειτουργία σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 και ώρα 20.00, στηνκεντρική αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του ΠανεπιστημίουΠατρών.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερης σημασίας συναυλιακή παράσταση, βασισμένη σε ένααπό τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής μουσικής καθώς το έργο του συνθέτηΓιάννη Μαρκόπουλου αντανακλά διαχρονικά τα αιτήματα του ανθρώπουγια αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Όπως έχει πρόσφατα αναφέρει ο ίδιος ο συνθέτης, το έργο εστιάζει αφενός στιςτρεις σημαίνουσες λέξεις «Λόγο, Έργο, Νόημα», οι οποίες εκφράζονται ως αίτημα και αφετέρου «στην εμπέδωση του ορίζοντα της τέχνης ώστε να κρατήσουμε ότι είναιζωντανό και χρήσιμο για να πορευτούμε στο εκσυγχρονισμένο μέλλον».

Στην ερμηνεία του έργου θα συμμετάσχουν οι σολίστ ΚώσταςΜακεδόνας και Μανώλης Χατζημανώλης, η υψίφωνος Άννα Παπαδοπούλου καιο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης.

Αφηγήτρια θα είναι η Μάνια Παπαδημητρίου.
Συμμετέχουν επίσης, η Ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία και η ΠολυφωνικήΧορωδία Πάτρας σε διδασκαλία Σταύρου Σολωμού.Το έργο θα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης.

Search