ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα επαγγέλματα δεν κοιμούνται αρκετά !

Ένας καλός ύπνος ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικός για την υγεία μας, σωματική και ψυχική. Ωστόσο, ό,τι κάνουμε στην καθημερινότητά μας επηρεάζει και την ποιότητα του ύπνου μας. Ένα από αυτά είναι και το επάγγελμα που ακολουθούμε, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Νέα έρευνα από το Hillarys αποκαλύπτει ποια είναι αυτά τα επαγγέλματα που στερούνται περισσότερου ύπνου. Κατά την έρευνα ρωτήθηκαν 4.596 άτομα αν πιστεύουν ότι λαμβάνουν αρκετό ύπνο τη νύχτα. Το 11% απάντησε θετικά, ενώ το υπόλοιπο 89% πιστεύει ότι δεν κοιμάται όσο θα έπρεπε. Στη συνέχεια τους ρώτησαν πόση ώρα κοιμούνται κατά μέσο όρο τη νύχτα και τα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά.

Οι κλάδοι, οι εργαζόμενοι των οποίων στερούνται περισσότερου ύπνου είναι οι εξής:

1. Τομέας της υγείας – 4 ώρες και 15 λεπτά
2. Επιβολή του νόμου – 4 ώρες και 30 λεπτά
3. Διδασκαλία – 4 ώρες και 35 λεπτά
4. Δημοσιογραφία – 4 ώρες και 50 λεπτά
5. Φιλοξενία – 5 ώρες

Στον αντίποδα, αυτά είναι τα πέντε επαγγέλματα που κοιμούνται περισσότερο:


1. Ομορφιά – 9 ώρες και 40 λεπτά
2. Τηλεμάρκετινγκ – 8 ώρες και 45 λεπτά
3. Ασφάλεια – 8 ώρες και 20 λεπτά
4. Λιανεμπόριο – 8 ώρες και 15 λεπτά
5. Κατασκευή – 8 ώρες και 10 λεπτά

Ακόμη, δήλωσαν ότι το στρες (44%) και η υψηλή κατανάλωση καφεΐνης (19%) είναι οι πιο συνηθισμένοι παράγοντες που τους κρατάνε ξύπνιους τη νύχτα, με τους περισσότερους από τους μισούς να νομίζουν ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την υγεία τους.

Παραδόξως, αν και πιστεύουν ότι η υγεία τους δεν είναι καλή, μόνο το 1/5 έκανε προσπάθεια να βελτιώσει τις συνήθειες του ύπνου του, όπως το να αλλάξουν διατροφή, να κάνουν γιόγκα ή να χρησιμοποιήσουν βοηθήματα ύπνου.

Search