ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φόρμουλα 1: Ανακοίνωσε Φερνάντο Αλόνσο η Renault

Ο Φερνάντο Αλόνσο επιστρέφει στη Φόρμουλα 1... Ύστερα από μια διετία μακριά από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής επιστρέφει στο πρωτάθλημα και μάλιστα με τη Renault.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισπανός έχει πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από τη γαλλική ομάδα, στην οποία «έγραψε» δύο θητείες (2003-06 και 2008-09), καθώς με αυτή κατέκτησε τους δύο τίτλους του, το 2005 και το 2006.

Ο οδηγός από το Οβιέδο έκανε ντεμπούτο στη Φόρμουλα 1 με τη Minardi το... μακρινό 2001. Ακολούθησε η θητεία του στη Renault το διάστημα 2003-06, κατά το οποίο πανηγύρισε τους δύο τίτλους οδηγών στην καριέρα του, ενώ στη συνέχεια «έτρεξε» στη Φόρμουλα Ένα με τις McLaren (2007), Renault (2008-2009), Ferrari (2010-2014) και McLaren (2015-2018).

Συνολικά στην καριέρα του ο πολύπειρος οδηγός, ο οποίος στις 29 Ιουλίου θα γιορτάσει τα 39α γενέθλιά του, έχει, εκτός από τους δύο τίτλους, απολογισμό 32 νίκες και 22 pole position.

Επιστρέφει στη Φόρμουλα 1 ο Φερνάντο Αλόνσο!

Υπενθυμίζεται ότι ο Φερνάντο Αλόνσο Ντίαθ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, αποχώρησε από τη Φόρμουλα 1 το 2018, ενώ αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται να «τρέξει» για τρίτη φορά στον αγώνα 500 μιλίων της Ινδιανάπολης με τη McLaren (23/8), καθώς στοχεύει να γίνει μόλις ο δεύτερος οδηγός στην Ιστορία μετά τον Γκράχαμ Χιλ, ο οποίος θα πανηγυρίσει το αποκαλούμενο "Triple Crown" του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αυτό επιτυγχάνεται με νίκες στο γκραν πρι του Μονακό, στον φημισμένο αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν και στο Indianapolis 500, με τον Αλόνσο να έχει επικρατήσει στα πρώτα δύο (σ.σ. στο Μονακό τη διετία 2006-07 και στο Λε Μαν το 2018 και το 2019) και να του απομένει πλέον η επικράτηση στο "Indy 500".

Ο Αλόνσο θα έχει «ομόσταυλο» το 2021 στη Renault τον Γάλλο Εστεμπάν Οκόν, ενώ θα αντικαταστήσει στη γαλλική ομάδα τον Αυστραλό Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος στο τέλος της σεζόν αποχωρεί με προορισμό τη McLaren.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τη Renault, ο Αλόνσο τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Renault είναι η οικογένειά μου, οι ωραιότερες αναμνήσεις μου στη Φόρμουλα 1 με τους δύο τίτλους μου, αλλά τώρα κοιτάζω μπροστά. Είναι μια μεγάλη πηγή υπερηφάνειας και με ένα τεράστιο συναίσθημα επιστρέφω στην ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία στην αρχή της καριέρας μου και τώρα μου δίνει την δυνατότητα να επιστρέψω στο υψηλότερο επίπεδο».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search