ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Tακης Πετρόπουλος: «Οι Παράκτιοι άφησαν στην Πάτρα μόνο την άμμο...»

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, σε δήλωσή του σημειώνει:

«Η ουσία για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες είναι ότι με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Ν.Δ., παρά το ομολογουμένως μικρό διάστημα που είχε, λόγω της πρόσφατης εκλογής της, στην πόλη μας έμεινε μόνο άμμος και καμία απολύτως αθλητική εγκατάσταση.

Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή εξ αρχής το είχε θέσει ως μία από τις κυριότερες προϋποθέσεις για την διεκδίκηση της διοργάνωσης από το Δήμο, όπως απαιτείται θεσμικά (τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις διεκδικούν και αναλαμβάνουν πόλεις και όχι κράτη).

Επιπλέον η αδιαπραγμάτευτη αυτή προϋπόθεση αποτυπώθηκε με σαφήνεια και απόλυτο τρόπο τόσο στο φάκελο διεκδίκησης όσο και στο αρχικό master plan, το οποίο έμεινε στα χαρτιά.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν η μη υλοποίηση της ανακατασκευής του Αθλητικού Κέντρου Αγυιάς στη θέση του Παλαιού Κολυμβητηρίου, για το οποίο, μετά τη λαϊκή κατακραυγή και κινητοποίηση, υποχρεώθηκε η κυβέρνηση της Ν.Δ. να δεσμευτεί για την άμεση υλοποίηση του την οποία περιμένουμε.

Ο διορισμένος από την κυβέρνηση της ΝΔ πρόεδρος του ΠΕΑΚ κ. Παπαδημάτος στην εισήγησή του, κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρέλειψε να αναφερθεί στον καθοριστικό ρόλο του Δήμου και την συνέπεια που ο Δήμος επέδειξε μέχρι να πέσει η αυλαία των αγώνων. Μετά από ερώτηση, μάλιστα, δημοσιογράφου, χαρακτήρισε «αγενή» συμπεριφορά την συνεπή, μέχρι τέλους, διεκδικητική στάση της Δημοτικής Αρχής. 

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην συνάντησή του με τον κ. Αυγενάκη, λίγους μήνες πριν την έναρξη των αγώνων, του είχε παραδώσει φάκελο με τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν την παραχώρηση στον Δήμο μας των υποδομών της διοργάνωσης για να αξιοποιηθούν στην συνέχεια για την ανάπτυξη των παράκτιων αγωνισμάτων, χωρίς ούτε αυτό το ελάχιστο να γίνει τελικά πράξη.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, αφού ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Δ.Ε.Μ.Α. (Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων) στην τελετή έναρξης των αγώνων επέλεξε να καθίσει στην εξέδρα μαζί με τον Πατραϊκό λαό και όχι στις διακεκριμένες θέσεις των επισήμων μαζί με τον Υπουργό, για να εκφράσει και με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή του στον τρόπο διαχείρισης της διοργάνωσης.

Γνωρίζουμε ότι ενοχλούνται γιατί λέμε την αλήθεια, γιατί αποκαλύπτουμε τα όρια του συστήματος που υπηρετεί τους λίγους και τίποτε δεν έχει να περιμένει ο Πατραϊκός λαός από το παραμύθιασμα των «μεγάλων γεγονότων» όπως «Πάτρα Ολυμπιακή Πόλη», «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και φυσικά δεν είχαμε εξαίρεση τώρα.

Ο «αγενής» Δήμαρχος λοιπόν διεκδίκησε το καλύτερο για την πόλη του και το λαό της, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους αγώνες με όλες τις δυνάμεις του Δήμου, ενώ οι «ευγενείς» κυβερνήσεις ξόδεψαν 8,5 εκ. ευρώ για τους αγώνες  αφήνοντας  στην πόλη μόνο την άμμο τους!».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

   Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων δίνει στη δημοσιότητα σειρά οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο αποτυπώνονται οι υπαίθριες εικαστικές εκθέσεις της πόλης μας για τα 20 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξεκινάει η διαδικασία ανακαίνισης κτιριακών υποδομών και προσαρμογής τους σε δημιουργικούς κόμβους, στη Δυτική Ελλάδα και στις Περιφέρειες  της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων και της . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη προκαλεί στον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση ότι πέθανε η Άννα-Έννυ Μαγιάση, μία εκ των παλαιότερων δημοσιογράφων του δικαστικού ρεπορτάζ. Όπως ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ, η δημοσιογρ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για όλους και όλα μίλησε ο Πελέ, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης «Che Tempo che fa» (Πως είναι ο καιρός). «Ο μπαμπάς μου, μου έλεγε ότι για να είσαι ποδοσφ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξεκινάει η διαδικασία ανακαίνισης κτιριακών υποδομών και προσαρμογής τους σε δημιουργικούς κόμβους, στη Δυτική Ελλάδα και στις Περιφέρειες  της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων και της Απουλίας (Ιταλία).
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε χωριό του Πύργου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας άνδρας, (Έλληνας) διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του και ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή δημόσιες αναφορές και ανακοινώσεις του σωματείου εργαζομένων ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος απαντά τα εξής: Την ώρα που η περιοχή μα
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search